BIKE Junior Team: Vaste podiumplaatsen bij de nationale junioren scoutingwedstrijd

Nadat de première van dit seizoen in Hausach al zeer succesvol was geweest, kon het BIKE Junior Team zijn prestaties in Gedern overtreffen. De junioren atleten stonden met vier aan de start – in cross country behaalden ze de 1e, 2e (2x) en 3e plaats. Hier is het verslag van de vier motorrijders.

Wedstrijdverslag Paulina Lange

Uiteindelijk ben ik naar Gedern gegaan voor de nationale junioren scouting, waar ik erg naar uitkeek, want de baan is een van mijn favorieten. Op zaterdagochtend stond de techniekcursus op het programma. Ik heb het eerste deel meteen verprutst door een onnodige fout die me zo irriteerde omdat de rest geweldig uitpakte en anders had ik kans gehad op een goede plaatsing. Helaas was het slechts de 17e plaats en de derde startrij voor zondag.

Ik begon heel goed aan de race van zondag, maar dat was ook heel belangrijk omdat wij meiden geen startlus hadden. Het ging recht de smalle doorgangen het bos in. Heel moeilijk om daar in te halen, maar ik kon heel goed plaatsen goedmaken en kwam op de 5e plaats voorbij de eerste bevoorradingszone. De verbinding helemaal vooraan was echter al weg. Mijn ambitie greep me aan en ik wilde een goede prestatie neerzetten op mijn favoriete circuit. Ik leidde een groepje van drie voor de 3e plaats en had toen stomweg nog een valpartij.

Paulina Lange crasht op de baan - het blijft met krassen.Foto: Merlin Muth

Paulina Lange crasht op de baan – het blijft met krassen.

Met 3e plaats Ik was zeer tevreden nadat ik niet de optimale omstandigheden van de dag ervoor had gehad. Ook de bovenste twee plaatsen lagen niet ver voor. Nu is het tijd om goed te trainen en je batterijen op te laden voor Wombach!

Paulina is blij met haar 3e plaats bij de junior scouting in Gedern.Foto: Merlin Muth

Paulina is blij met haar 3e plaats bij de junior scouting in Gedern.

Wedstrijdverslag Elias Hückmann

Ik keek erg uit naar het raceweekend in Gedern, want naar mijn mening is het een van de beste circuits in de nationale juniorenscoutingcompetitie. Op zaterdagochtend had ik mijn techniekwedstrijd. Ik heb er niet echt van genoten, maar ik moest toch alles geven, want het was essentieel voor de startgrid de volgende dag. Dus heb ik samen met Max Ebrecht alle trucs en lijnen in de cursus bekeken. Mijn doel voor de cursus was om gewoon rustig te blijven en geen slordige fouten te maken.

Helaas slopen er twee kleine foutjes in mijn run waar ik niet blij mee was. Uiteindelijk was het slechts genoeg voor de 28e plaats. Dit betekende dat ik vanaf het midden moest starten voor de volgende XCO-racedag. Vanwege de startlus zou dit echter niet zo erg moeten blijken te zijn. Dus na mijn technische cursus deed ik een track check op de XCO-ronde en bereidde ik me voor op de komende race.

Elias Hückmann beheerst de soms veeleisende baan in GedernFoto: Merlin Muth

Elias Hückmann beheerst de soms veeleisende baan in Gedern

Ik deed de beslissende aanval op de enige lange klim van de route. Hier wist ik een klein gaatje te slaan en de volgende ronden vast te houden. Dus kwam ik dolgelukkig over de finish als Winnaar. Al met al was het een spannend weekend met veel race-actie.

Elias en Max op dHet podium is verrukt: de 1e en 2e plaats gaan naar het BIKE Junior Team!Foto: Merlin Muth

Elias en Max op het podium zijn blij: de 1e en 2e plaats gaan naar het BIKE Junior Team!

Wedstrijdverslag Max Ebrecht

De tweede wedstrijd van de nationale juniorenscouting was dit weekend in Gedern, zoals altijd bij de BNWS is er een voorcompetitie en een hoofdwedstrijd. De pre-competitie was deze keer niet mijn favoriete discipline “Trail”, vorig jaar werkte het helemaal niet. Toch ging ik vol vertrouwen naar de trail omdat het mijn (waarschijnlijk) laatste trail zou zijn en de parkour er niet al te moeilijk uitzag. Geheel onverwacht voor mij eindigde ik op de 15e plaats. Ik wist alle obstakels te overwinnen die ik wilde overwinnen en wist een score van 8 van de mogelijke 11 punten te behalen. Zo kon ik zondag vanaf de derde startrij starten.

Elias en Max wonnen niet alleen samen. Ze bezoeken zelfs samen de baan.Foto: Merlin Muth

Elias en Max wonnen niet alleen samen. Ze bezoeken zelfs samen de baan.

Op zondag, na de trail, ging ik vol vertrouwen en met veel plezier – een van mijn favoriete circuits – de XCO-race in, dit keer zelfs in droge omstandigheden. We moesten drie grote ronden en een startlus rijden, de baan was gripvast en droog. De route is niet zo technisch en kent twee langere maar vlakke weidebeklimmingen en korte afdalingen keer op keer. Het is dus een perfecte track voor mij.

Max Ebrecht aan de finish: 2e plaats!Foto: Merlin Muth

Max Ebrecht aan de finish: 2e plaats!

Ik startte de race dus vanaf de derde startrij en kon me opwerken naar ongeveer de 6e plaats in de startlus. Daar reed ik met mijn ploegmaat Elias tot kort voor het einde van de eerste ronde, die vervolgens op de laatste klim een aanval lanceerde die ik niet kon volgen omdat ik een klein gaatje had naar de kopgroep. Maar toen kon ik dit afsluiten en even later kon ik zelf een aanval doen en ook wegtrekken. Liggend op de 2e plaats reed ik vervolgens met een concurrent tot halverwege de tweede ronde, toen ik eindelijk in een andere aanval kon wegrijden. Ik kon toen gebruik maken van de Tweede plaats veilig door de laatste ronde en kwam zo’n 20 seconden achter mijn teamgenoot Elias over de finish. Ik ben super blij met mijn hele weekend en ik kijk nu al uit naar mijn volgende race in Wombach.

Lees ook:   mountainbike app

Wedstrijdverslag Nico Brandl

In het weekend vond de tweede wedstrijd van de nationale juniorenscouting plaats in Gedern, een van mijn favoriete wedstrijden. Op zaterdag moest een technische cursus worden afgerond, die bestond uit verschillende onderstations. Helaas maakte ik te veel fouten en zo eindigde ik slechts als 38e.

Nico Brandl wint ook een 2e plaats voor het BIKE Junior Team bij de nationale junioren scouting competitie.Foto: Merlin Muth

Nico Brandl wint ook een 2e plaats voor het BIKE Junior Team bij de nationale junioren scouting competitie.

Een beetje gefrustreerd, maar met veel ambitie begon ik de race van zondag vanuit deze startpositie. Ik vocht me een weg naar de 9e plaats in de startlus en kon in de eerste ronde andere rijders inhalen. Uiteindelijk heb ik het gehaald met 2e plaats zelfs op het podium. Ik ben erg blij met dit resultaat.

Verslag: Lucie Hückmann

Voor mij was er een ronde van de MTB Bundesliga in de U19’s en vorig jaar won ik hier in de U17s. Vol motivatie ging ik aan de start. Helaas ben ik de hele race niet op snelheid gekomen. Ik heb nooit op mijn best kunnen presteren. Dan 8. Ik kwam over de finish. Dat irriteert me enorm. Blijf vechten…!

Naar eigen zeggen komt Lucie Hückmann niet op stoom. Uiteindelijk 8e plaats.Foto: Merlin Muth

Naar eigen zeggen komt Lucie Hückmann niet op stoom. Uiteindelijk 8e plaats.

Source link