Propain Hugene: Nieuwe lak, nieuwe componenten, nieuwe prijzen

De Propain Hugene is een veelzijdige fiets die geschikt is voor toertochten, trailing en all-mountain avonturen. De voorganger en de vorige voorganger hadden dit al bewezen en onze testers overtuigd. Met 140 mm veerweg aan de achterkant en een keuze uit 140 of 150 mm aan de voorkant, verandert de geometrie iets voor het 150 mm model van de Hugene. Zo krimpt het bereik met 4 mm, groeit de stack hiermee en worden de zit- en hoofdhoeken met 0,4 graden verslapt. De framegeo met een 140 voorvork verandert niets ten opzichte van de Propain Hugene uit 2021.

Qua uitrusting geven de Ravensburgers de Hugene de zilveren Rockshox Pike Ultimate verende voorvork en de Super Deluxe Ultimate schokdemper in de exclusieve speciale editie “Frosted Mint”. Hierdoor behoudt de all-mountain fiets grotendeels zijn eersteklas veerprestaties. De lichtgewicht Sram G2 Ultimate remmen in zilver zorgen voor de vertraging.

De combinatie van de ultralichte Newmen Advanced SL A.30 wielen en de Schwalbe Nobby Nic banden met SuperTrail karkas maakt het Propain Hugene 2 CF Limited gemakkelijk. Het is dus duidelijk dat de fabrikant uit de kleine Vogt ook de klimprestaties van de 13,2 kilo zware Hugene wil behouden – en tegelijkertijd het plezier in afdalingen wil aanwakkeren.

Naast de Limited Edition – een aantal exemplaren is niet bekend – kunnen klanten nu ook de nieuwe framekleur “Frosted Mint” selecteren voor andere uitrustingsvarianten van de Hugene in de Propain-configurator: van de goedkoopste “Base”-uitrusting vanaf 3629 euro tot de “Ultimate” van 5559 euro tot de fabrieksuitrusting voor 6529 euro.

Lees ook:   YT Industries Capra Uncaged 12: Nieuwe koolstof volledig uit YT gepresenteerd

Propain biedt ook de mogelijkheid om de RockShox Flight Attendant te selecteren voor het landingsgestel, wat de kosten verhoogt tot 3220 euro. Door de daaropvolgende selectie van andere componenten kom je al snel uit op meer dan 8000 euro.