Op maat gemaakt: Custom Bicycle Fair komt naar Duitsland

Het is de hoogste discipline in de fietsbouw. Waar passie en creativiteit elkaar ontmoeten, ontstaan unieke kunstwerken op twee wielen. Bij Bespoked, dat nu voor het eerst in Duitsland plaatsvindt, wordt de kunst van het framebouwen gevierd – en natuurlijk de framebouwers zelf. De exposanten tonen creatieve ontwerpen en innovatieve bouwbenaderingen.

Als u op zoek bent naar ideeën voor uw volgende fietsproject, bent u bij ons aan het juiste adres. Van handgemaakte bikepacking tassen tot exclusieve titanium frames, iedereen vindt hier wat hij zoekt. Momenteel zijn er al meer dan 93 framebouwers geregistreerd. Veel Duitse smeden, uitvinders en pioniers zullen ook vertegenwoordigd zijn op Bespoked. De line-up omvat gevestigde tuningpioniers zoals Tune en Trickstuff, evenals Actofive, Veloheld of Crossworx.

Naast Sram zijn twee bekende Duitse fabrikanten, Schwalbe en SQlab, vertegenwoordigd als hoofdsponsors. Voor de tweede keer op rij reiken de ergonomie-experts van SQlab een extra award uit, die ook nog eens is begiftigd met prijzengeld. Geïnteresseerde framebouwers ontvangen componenten die ze in hun creaties kunnen verwerken.

Tobias Hild, oprichter van SQlab, benadrukt: “Bespoked en SQlab zijn een perfecte match, omdat elk van deze fietsen op maat is gemaakt voor de klant. Bij SQlab hebben we dezelfde claim: optimale ergonomie door een perfecte pasvorm, bereikt door veel verschillende maten en modellen, voor maximaal fietsplezier.”

En ook Petor Georgallou, directeur van Bespoked, benadrukt nogmaals: “We zijn super dankbaar dat we de SQlab-samenwerking kunnen voortzetten na een succesvolle start vorig jaar, met de tweede editie van de “Bespoked SQ Build Off”. Als organisatoren nodigen we alle framebouwers uit om SQlab Parts gratis te gebruiken voor hun projectfietsen, en dan ook nog eens kans te maken op de genoemde award &��1.000 cash. Het is mooi om te zien hoe de onderdelen verwerkt worden in de totale kunstwerken. De feedback van de framebouwers was vorig jaar al uitstekend.”

Lees ook:   Trek Top Fuel 9.8: Carbon trail bike review - Droomfietsen 2023