Noorwegen: Trysil Bike Arena – hoe goed is het Bikepark Northern Lights?

Als we denken aan fietsparken in Noorwegen, denken we aan Hafjell. We hadden nog nooit van Trysil gehoord, maar de Trysil Bike Arena is de grootste mountainbikebestemming van Noorwegen. Pas toen freeride-ster Brage Vestavik daar zijn “B-Rage”-sessie organiseerde en de film “Sounds of” in Trysil filmde, werden we ons bewust van het bikepark. 16 kilometer aan paden worden ondersteund door liften, 30 kilometer aan paden kan zelf worden getrapt. Professioneel freerider Kathi Kuypers was erbij en vertelt hoe leuk ze “het noorderlicht” onder de bikeparks vond.

FREERIDE: Hoe heb je Trysil leren kennen?
Kathi: Net als jij, denk ik, via Brage Vestavik. Hij had me uitgenodigd voor zijn “B-Rage” sessie.

Wat vond je van het park?
Heel goed. De Pro-Line “B-Rage” geeft echter een vals beeld. Het park is gezinsgericht. Er is voor elk wat wils, in alle moeilijkheidsgraden. Maar natuurlijk was ik vooral enthousiast over de “B-Rage” track.

En hoe was het?
Niet erg gezinsvriendelijk ha ha. De “B-Rage” is verfijnd, maar uitstekend gebouwd. Je moet er voor werken en alles van tevoren goed bekijken. Ik nam obstakel na obstakel aan totdat ik in staat was om alles met elkaar te verbinden. Je kunt de baan zien als dirt jumps op grote schaal met heupen van 90 graden. Je moet veel pushen om het momentum vast te houden, zodat je over de sprongen kunt komen.

Is de route voor iedereen toegankelijk?
Ja, het maakt deel uit van het bikepark. Alleen de val van 10 meter is vergrendeld. Het was alleen open voor Brage’s springsessie. Naast Brage vielen er acht jongens – helemaal gek!

Lees ook:   Kinderzitjes voor mountainbikes: ouder-kind geluk of no-go?

Waarom gek?
Omdat Brage net de drop had gebouwd en het net had uitgeprobeerd om te zien of het überhaupt werkte. Dat komt omdat je de landingsheuvel deelt met een step-down sprong van een andere lijn. Daarom is de overloop een beetje vlak. De impact was veel te groot, omdat de druppel te ver uitstak. Dus je moest super langzaam gaan en dan ging je heel oldschool naar beneden.

Je bent ook van een hoogte van 10 meter naar beneden gevallen. Heb je erover nagedacht om het eens te proberen?
Heel even, toen zag ik dat de kerels erop sloegen en gaf de gedachte meteen op. Velen crashten en zes fietsen braken bij de landing.

Zes fietsen kapot?! Grof. En de aanloop was ook nog eens super smal.
Zo breed als mijn onderarm. Een echte skinny. Je had de dunne ladder aan de voorkant moeten inkorten om een traject te krijgen en de impact soepeler te maken. Omdat je met wat voelde als 3 km/u naar de rand moest rollen om de landing überhaupt te halen. Daarom was de impact zo groot. Brage heeft de daling nu ingekort. Maar het is nog steeds gesloten voor het grote publiek.

Heb je ook de andere parkroutes gereden?
Ja, ze zijn allemaal goed gebouwd. Van de stroomlijnen tot de springpaden. Je kunt het beste met een enduro gaan, want er zijn altijd kleine klimmetjes die je zelf moet aanzwengelen en dan via jumptrails weer naar beneden moet rijden. Omdat de plek twee kanten heeft, een kant met lift- en klassieke parkroutes en een uphill flow-pad, waar ook de “B-Rage” -route zich bevindt. Ik vind het park veelzijdig; Het is in mijn ogen een bezoek waard. Trysil ligt op 2,5 uur rijden van Oslo en ongeveer 2 uur van Bikepark Hafjell. Dat kun je goed combineren.

Lees ook:   remblokken mountainbike