Gravelbikes in de test: De Conway GRV 12.0

Daarmee wil je meteen naar smalle singletrails en slalomparcoursen, zo’n levendige fiets hadden we niet verwacht van Conway. Het carbon frame is compacter en niet zo brutaal stijf als de Benotti Fuoco Gravel, en als het moeilijk wordt, rammelen de kabels helaas, maar bijna net zo licht en een beetje levendiger offroad door de superkorte wielbasis. Je kunt ook de ene of de andere wielrenner bijhouden, wat in onze ogen wordt geholpen door de meest “allrounding” banden die momenteel op de markt zijn, de Schwalbe G-One Allround in 40 millimeter breed. Zeer soepel off-road, acceptabele rolweerstand op de weg.

Voor het eventingklassement ontbreken de vaste punten op het frame; En als je te veel gewicht op de vork laadt, waar dat er is, wordt het levendige rijgedrag een beetje onrustig. Met kleine bagage en een stevig tempo voelt de Conway GRV sowieso beter aan, dan kan de 2-speed GRX groepset ook zijn fijne gradatie het beste uitspelen. Voor degenen die nieuw zijn in het fietsen, zijn ze iets gemakkelijker te gebruiken dan met Sram, maar de bijbehorende remmen vertoonden een iets minder gevoelig gevoel voor het drukpunt. Ook al kan het schakelcomfort de eTap-fietsen niet bijbenen, de wielen zijn vrijwel hetzelfde als het luxe model van Benotti. Met een SR-quotiënt van meer dan 1,5 zou je meer vermoeidheid tijdens het rijden hebben verwacht, blijkbaar helpen het stuur en de stuurpen hier aan de vrij sportieve houding. De Conway GRV 12.0 is de bochtenrover naast de Storck GRIX.2 Comp.

Als je je geluk vindt in sport en snelheid op allerlei ondergronden en voor wie fietstochten na een dag voorbij zijn, krijg je hier een super levendig stuk sportuitrusting.

Lees ook:   mountainbike app