Crossmotor uit Europa: de nieuwe XPro Digga Cream

XPro-oprichter Maximilian Gast weet het een en ander van mountainbikes. De opgeleide werktuigbouwkundige is niet alleen een voormalig professioneel en rijtechniektrainer, maar heeft in het verleden ook de nieuwste fietsen getest met de BIKE-crew. Over zijn Contacten met Kalle Nicolai en Ruff Cycles, een in Regensburg gevestigde fabrikant van lifestyle e-bikes, was hij gemotiveerd om zijn eigen fietsmerk op te richten. Onder het XPro-label en met behulp van ontwikkelingsinput van FMB-ster Lucas Huppert bouwt Max nu crossmotoren in het hart van Europa.

De nieuwe XPro Digga Cream is gelimiteerd tot slechts 15 stuks.Foto: XProDe nieuwe XPro Digga Cream is gelimiteerd tot slechts 15 stuks.

XPro: klein label, hoge standaarden

Hoewel XPro tot nu toe slechts bij een paar motorrijders bekend is, heeft het kleine Beierse merk grote plannen en wil het in de toekomst met de grote spelers van de scene spelen. Dit moet worden bereikt door een grote portie authenticiteit. In tegenstelling tot andere merken verkoopt XPro geen crossmotoren als derde fiets, maar wil het zijn prioriteiten volledig richten op slopestylesporten. Het jonge label presenteert zich als cool en eerlijk en heeft inmiddels drie vaste medewerkers. Een goede verbinding met de drivers van de eigen producten van het bedrijf is net zo goed een onderdeel van de kern van de XPro-identiteit als de productie van de frames in Europa. Dat is tot nu toe bij geen enkele andere crossmotorfabrikant verkrijgbaar.

Freeride mountainbike pro Lucas Huppert speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van XPro's crossmotorframes.Foto: XProFreeride mountainbike pro Lucas Huppert speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van XPro’s crossmotorframes.

XPro – Gemaakt in Europa

Maximilian Gast is overtuigd van de productie in Europa. Nauw verbonden met de mountainbikescene, heeft hij in het verleden herhaaldelijk gemerkt dat er behoefte was aan crossmotoren van Europese makelij. De voordelen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid staan voor Max buiten kijf. Keer op keer bezoekt hij de productiefaciliteit in Bosnië-Herzegovina persoonlijk. XPro frames worden geproduceerd in de Ruff Cycles fabriek in Travnik. Daar worden de crossmotorframes met de hand gelast voordat ze vervolgens naar Regensburg worden gestuurd. Hier vindt de volledige eindinspectie en montage plaats. Ontwikkeling en ontwerp zijn ook gebaseerd op de stad aan de Donau.

Lees ook:   Weekendreizen in Europa: 6 MTB-reizen met de buurlanden van Duitsland

>> Hier vindt u ons overzicht van andere frames Made in Europe <<

Absoluut unique selling point: XPro last zijn eigen kozijnen uitsluitend in Europa.Foto: XProAbsoluut unique selling point: XPro last zijn eigen kozijnen uitsluitend in Europa.

In de fabriek in Bosnië-Herzegovina werken ongeveer 80 mensen. De frames van XPro gaan echter maar door de handen van acht mensen. Eerst snijdt een slotenmaker de metalen onderdelen op maat. Tegelijkertijd zorgt een CNC-expert voor de gefreesde onderdelen. Een ervaren lasser monteert vervolgens de onderdelen en een inspecteur bewaakt de kwaliteit van het werk. Met de poedercoater krijgen de monturen hun look voordat een ander decals en blanke lak aanbrengt. Daarna zorgt een logistiek medewerker voor de verzending en komen de crossmotorframes terecht bij Max in Regensburg.

CNC-gefreesde, glijdende dropouts helpen de ketting op de single-speed crossmotor aan te spannen.Foto: XProCNC-gefreesde, glijdende dropouts helpen de ketting op de single-speed crossmotor aan te spannen.

XPro’s crossmotoren

XPro is van plan om verdere vuilspecifieke componenten te ontwikkelen en heeft ook een eigen CNC-gefreesde stuurpen in het assortiment. Zelfs een volledige slopestyle zou in de toekomst kunnen worden gecreëerd. Op dit moment concentreren de Beiers zich echter vooral op hun crossmotorframes. Deze zijn gemaakt van stevig 6061 T6 aluminium, wat de hydroforming buizen stijf en stabiel moet maken. Zelfs bij zwaar vuilgebruik moeten de frames tientallen jaren meegaan. De liggende achtervorken en schuifuitval zijn CNC gefreesd. Momenteel biedt XPro twee verschillende framemodellen aan. De XPro Digga Core is een hoogwaardig 26-inch frame voor alles van pumptrack tot straat en skatepark tot dirt. Een steile balhoofdhoek van 70 graden en compacte liggende achtervorken van 380 millimeter zijn ontworpen om de fiets speels te houden om het gemakkelijker te maken om trucs te leren. Ondanks de uitgebreide handgemaakte in Europa weet XPro de prijs van een Digga Core frame concurrerend te houden op 699 euro.

Lees ook:   10 fietshandschoenen voor de winter: de GripGrab Ride waterdichte winterhandschoen in review

XPro wil zowel professionals als beginners een betaalbare optie bieden op een hoogwaardig en duurzaam crossmotorframe.Foto: XProXPro wil zowel professionals als beginners een betaalbare optie bieden op een hoogwaardig en duurzaam crossmotorframe.

Het tweede frame van XPro heet Digga JR en kost 499 euro. Met dezelfde kwaliteiten als de Digga Core is het frame, dat is ontworpen voor 24-inch wielen, bedoeld om vooral jongere motorrijders aan te spreken. Omdat XPro zichzelf ziet als onderdeel van de dirt scene, zet het label zich ook in voor het promoten van jong talent. Via het Players Program kunnen kinderen en jongeren zich aanmelden om te profiteren van lagere prijzen, zachte goederen en andere ondersteuning. XPro-oprichter Max draait om het creëren van een gevoel van steun en dierbare herinneringen.

De belettering op de bovenbuis van de XPro Digga Cream is een duidelijke toewijding aan de vuilscène.Foto: X-ProDe belettering op de bovenbuis van de XPro Digga Cream is een duidelijke toewijding aan de vuilscène.

Ik herinner me nog heel goed de eerste keer dat ik gratis fietsmateriaal kreeg. Zelfs al waren het maar een paar kleine dingen zoals banden, het gevoel van steun was onbetaalbaar. – Maximilian Gast, oprichter van XPro en voormalig fietsprof

De nieuwe XPro Digga Cream is de eerste complete fiets van het merk die niets te wensen overlaat.Foto: XProDe nieuwe XPro Digga Cream is de eerste complete fiets van het merk die niets te wensen overlaat.

De nieuwe XPro Digga Cream

Met de Digga Cream presenteerde XPro begin augustus 2023 zijn eerste complete fiets. Het speciale model van de Digga Core wordt geleverd in de exclusieve kleur “Future Sand” en met een nobele selectie van componenten. Met een homeopathisch aantal van 15 fietsen is het debuut van 2300 Euro strikt beperkt, maar nu al wil je aankomende projecten van XPro. Aan het handgelaste frame hangen onder andere een Rockshox Pike DJ voorvork, een Magura MT4 rem, Goodyear Wingfoot banden en een 165 millimeter korte DMR AXE crank aan het handgelaste frame. Andere onderdelen, zoals de wielen, komen van XPro zelf. Op de Digga Cream presenteert XPro ook een nieuwe CNC-gefreesde stuurpen genaamd Ruckus. Optiek is vooral belangrijk voor XPro-oprichter Max.

Lees ook:   mountainbike arrangement

Als ik naar een fiets kijk, moet ik erop willen rijden. Een geweldige look is een must. – Max Gast, oprichter van XPro

De XPro Ruckus stuurpen is gloednieuw en heeft een chique uitstraling die alleen een CNC-frees mogelijk maakt.Foto: XProDe XPro Ruckus stuurpen is gloednieuw en heeft een chique uitstraling die alleen een CNC-frees mogelijk maakt.

Bij nader inzien springen enkele details van de XPro Digga Cream in het oog, die waarschijnlijk niet eerder bekend waren bij de gemiddelde mountainbiker. Naast de extra lange kabel van de achterrem voor trucs zoals barspins, wordt de kabel vastgezet door een veter en dicht bij het stuur geleid. Dit staat dus niet in de weg van bandengrijpers en soortgelijke manoeuvres. Op de trapas zitten zogenaamde “crank stoppers” ex works, die moeten voorkomen dat de cranks draaien tijdens trucs zoals no-foot-can-cans en tailwhips. Deze fijne details zijn gemaakt door feedback van XPro-stuurprogramma’s. Op de weegschaal stopt de XPro Digga Cream bij 11,7 kilo.

Crankstoppers voorkomen dat de cranks draaien tijdens trucs waarbij de voeten van het pedaal worden gehaald.Foto: XProCrankstoppers voorkomen dat de cranks draaien tijdens trucs waarbij de voeten van het pedaal worden gehaald.