Nieuwe Urban Fitness Bike: Rose Sneak

In plaats van een motor, zoals in de Zustermodel Sneak + Rose richt zich op het schakelen van prestaties voor de sneak en geeft de fitnessfiets drie verschillende aandrijfvarianten. De Sneak 1 wordt geleverd met een Shimano Cues 2 x 11-versnellingen en Shimano flatmount remmen.

De Rose Sneak 2 stands zijn ook geschikt voor veeleisender terrein met een sportieve GRX versnellingen.

Het topmodel Sneak 3 is volledig elektronisch en draadloos met de Sram Rival XPLR eTap AXS. Alle modellen Deze fitnessfietsen zijn dan ook bij uitstek geschikt om fit te blijven tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer.

Het kenmerkende frameontwerp van de Rose Sneak blijft, maar er zijn frisse kleuren en twee verschillende framevormen in vier maten toegevoegd. De Rose Sneak is verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van 1399 euro.

Het lichtgewicht maar stevige frame zorgt voor soepel en wendbaar rijden in drukke straten en spitsverkeer. Het ontwerp, de krachtige componenten en praktische kenmerken van de Rose Sneak zijn speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van stadsfietsers te voldoen. De slanke stadsfiets met een totaalgewicht van minder dan 10 kilogram kan ook gemakkelijk worden meegenomen in de trein of bus of snel een trap op worden gedragen. De allround oplossing voor dagelijks gebruik met een breed scala aan maten van S tot XL en een sportieve geometrie is bedoeld om van het vervelende woon-werkverkeer voortaan een favoriet tijdverdrijf te maken.

Op de Sneak 2- en 3-modellen installeert Rose zelf ontwikkelde carbon elementen. Voor het eerst op deze modellen worden de kabels netjes in het frame geleid in een speciaal ontwikkelde carbon flatbar cockpit uit één stuk. Een carbon zadelpen moet ook voor meer comfort en stijl zorgen.

Lees ook:   MTB-podcasts: Steffi Marth's 6 beste mountainbike-podcasts in een snelle check

Met de geïntegreerde SP Connect-module kan een smartphone of fitnesstracker aan de cockpit worden bevestigd. Hiermee kunt u tijdens het rijden alle belangrijke fitnessgegevens in de gaten houden.

Ook op het frame zijn slimme details te ontdekken. Zo zijn de stelschroeven en steekassen verborgen, wat er niet alleen goed uitziet, maar ook beschermt tegen vuil.

De Rose Sneak is nu verkrijgbaar in drie verschillende uitrustingsniveaus en twee framevormen: een klassiek herenframe en een MidStep-model met een verlaagde bovenbuis. Als u op zoek bent naar een no-nonsense, niet-gemotoriseerde fiets voor dagelijks gebruik, is de Rose Sneak 1 de juiste keuze. Rose verkoopt dit model aan een vanafprijs van 1.399 euro. Het high-end Sneak 3-model kost daarentegen 2.599 euro. De doordachte apparatuur wordt teruggebracht tot de essentie. De robuuste Schwalbe G-One R banden zijn geïnstalleerd op alle modellen, die voorbestemd zijn voor veelzijdig gebruik. Retrofit-opties, zoals stands en verlichting, zijn over het algemeen mogelijk.