Nieuwe Ibis Bike DV9: een veelzijdige carbon hardtail voor alle gelegenheden

Na de grote update van de Fully-modellen presenteert Ibis de herziene DV9, een lichte en snelle hardtail die veel nadruk legt op rijplezier en veiligheid. De Californiërs geven de carbon fiets nieuwe geometriewaarden en opwindende ontwerpkenmerken.

De Ibis DV9 heeft een vergelijkbare geometrie als de winnende Ibis Exie. De stuurhoek is een graad platter en is nu 66,5 graden. De zithoek is ook ontworpen om 2-4 graden steiler te zijn. Afhankelijk van de maten meet deze tussen de 74 graden en 76 graden. De Reach is in maat L met een opmerkelijke 48 millimeter gegroeid en komt daarmee op 470 millimeter. Hiervoor werden de liggende achtervorken met 14 millimeter ingekort tot 425 millimeter.

Op de achterdriehoek is de bandenspeling gefinetuned, zodat er slechts tot 2,6 inch aan banden gereden kan worden. Bovendien krijgen de liggende achtervorken royale rubberen bescherming. Daarnaast stapte de Ibis in de treinen voor een schone look. Ook werd gedacht aan een geïntegreerde ketengeleider.

Ook aan de voorzijde van de nieuwe Ibis DV9 is iets veranderd. De carbon hardtail wordt geleverd met een 120 mm vork. Maar het frame is zo ontworpen dat vorken tussen 100-140 millimeter veerweg kunnen worden geïnstalleerd. Alle modelvarianten hebben een vario zadelpen; hoe goedkoper een KS Rage-i Dropper, hoe duurder een Bike Yoke Revive Dropper.

De Ibis DV9 is verkrijgbaar in drie modelvarianten. Alle varianten hebben een Fox Float 34 Performance vork met 120 millimeter. De twee goedkope modellen zijn verkrijgbaar met Sram NX / GX group of Shimano Deore. Remmen doe je hier met een Shimano Deore 2-zuiger rem. Het NGX-model moet 4748 euro kosten, de Deore-variant houdt van 4448 euro.

Lees ook:   MTB kleding en uitrusting: Coole fietskleding voor kinderen

Voor het duurdere model vertrouwt Ibis op een complete Shimano SLX-groepset. Ook met de telescopische ondersteuning krijg je een model van hogere kwaliteit: Bike Yoke Revive Dropper. Het topmodel kost dus 5398 euro.

Voor 1.898 euro is de DV9 framekit te koop. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Muddy Waters of Purple Crush. De Ibis frames en complete fietsen zijn vanaf maart 2023 verkrijgbaar. Ibis geeft zeven jaar garantie op zijn frames – wat goed is, maar veel grote fabrikanten, zoals Trek of Specialized, geven “levenslange garantie”.

Source link