Nieuwe gravelschoenen voor avontuur en prestaties | Gespecialiseerde Recon

De nieuwe gravelschoen Recon Adventure is ontworpen voor avonturen op gravelbike of MTB. Een schoen voor de hele dag, hij moet niet alleen voldoende stijf zijn tijdens het rijden en de kracht efficiënt overbrengen, maar ook comfortabel als het gaat om Hike-A-Bike. Als beklimmingen te steil worden om te rijden of het pad te onbegaanbaar, dalen ze af en duwen ze. De zogenaamde STRIDE Technology met flexibel teengebied zorgt voor een natuurlijk loopgevoel. Volgens de fabrikant zit het bovenste materiaal soepel op de voet en is het lasergeperforeerd voor vochthuishouding. Daarnaast zijn er TPU-lijsten aan de schoen bevestigd om te beschermen tegen steenslag. De randen van het zoolprofiel zijn stevig, wat zorgt voor een stabiel trapplatform en ook een aangenaam loopgevoel. En met de SlipNot-woordspeling wil de fabrikant zeggen dat de rubberen profieloppervlakken groter zijn geworden en dus meer grip bieden op grind.

Het topmodel bij Specialized behoort, hoe kan het ook anders, tot de S-Works familie. Het lijkt niet alleen erg op een racefietsschoen. De S-Works Recon staat voor maximale prestaties. Dit wordt onder andere verzekerd door de carbon zool. De schoen is bedoeld om een vergelijkbaar gevoel te creëren op gravel als in een racefietsschoen op een racefietspedaal. De schoen wordt geleverd met ringen (verkrijgbaar via Specialized Rider Care Team), zodat rijders de schoen-op-pedaalverbinding kunnen optimaliseren voor maximale efficiëntie. Dit maakt het mogelijk om een pedaalplatform te imiteren dat bekend is van een racefiets. De voorvoet en middenvoet zijn versterkt en bieden ondersteuning. Voor een stevige pasvorm heeft Specialized ook de geleider van het BOA-touw herzien; tegelijkertijd elimineert dit de noodzaak van een teenriem. De asymmetrisch ontworpen hielkap zorgt ook voor comfort en veiligheid. Binnenin heeft het een ondersteunend effect, op de buitenkant is materiaal verminderd en dus het comfort verhoogd. De pasvorm van de schoen is geoptimaliseerd op basis van RETÜL-gegevens. De S-Works Recon maakt gebruik van een bodemplaat die vier millimeter breder is dan de standaardbreedte, in totaal acht millimeter breder dan de Recon MTB schoen. Dit moet ervoor zorgen dat de schoen meer fietsers goed laat passen.

Lees ook:   Test kinderfietsen 2023: Vpace Fred 265 - bikepark volledig voor kinderen

Voor speciale gevallen zoals beenlengteverschillen zijn Specialized inlegzolen 3, 6 en 9 millimeter dik. Deze, evenals de ringen voor de schoenplaatjes, zijn verkrijgbaar via het Specialized Rider Care Team.

Source link