Top 5 in trefwoorden: Interview met Rampage-nieuwkomer William Robert

William Robert – zijn naam klinkt Brits, maar de 24-jarige freeridepro komt uit Parijs, om precies te zijn: een beetje ten zuiden, uit Fontainebleau. Hier ligt het op een na grootste staatsbos van Frankrijk. Het bos was vroeger eigendom van de koning, was toen privébezit en sinds 1983 is het weer staatseigendom. William bouwde hier zijn eigen freeride terrein met drops, fat jumps, step-ups en heupen.

Deze persoonlijke speeltuin maakte de 24-jarige William tot wat hij nu is: een freeride professional. William rijdt voor het Canadese merk Norco, kleedt zich aan bij Ion en had al die jaren maar één doel: meedoen aan de Red Bull Rampage in Utah. In oktober 2022 was het zover. William kreeg zowaar een van de weinige startplaatsen. Bepalend hiervoor was zijn eigen videobewijs. William reisde eerder naar Utah en draaide de videomontage “Pure Staisfaction”, waarmee hij uiteindelijk de organisatoren van de Red Bull Rampage rond Todd Barber overtuigde.

Bij de Red Bull Rampage in het najaar van 2022 had William Robert geluk en pech tegelijk. Hoewel hij mocht starten, moest hij als eerste laten zien waartoe hij in staat is. Vooral in de eerste races aarzelen de wedstrijdjuryleden nog met het toekennen van punten. Daa voelde ook Robert. En toen sloeg het slechte weer toe: Harde wind dwarsboomde de tweede run.

Robert belandde dus “slechts” op de 14e plaats, dus buiten de top 10, die automatisch wordt ingesteld voor het volgende jaar. Of Robert een tweede Rampage-kans krijgt, is de vraag, want de wildcard-aanvragers zijn talrijk en overspoelen organisator Todd Barber met aanvragen. Maar we houden onze vingers gekruist voor William Robert, want zijn platte spin 360’s zijn ziek – zoiets hoort gewoon bij de Rampage.

Lees ook:   24. Adventskalender deur: BH Bikes - BH Ultimate 7.7 MTB
Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Source link