MTB Onderdelen & Accessoires: Nieuwe producten van helm tot pedaal – in zwart

Zwaardheld Zorro, wereldredder Batman, de dodelijke weduwe Natasha in het Marvel-universum, het piratenschip Pearl … Helemaal zwart, helemaal zwart. Zwart is mysterieus, elegant, gevaarlijk, tijdloos. Wij zeggen: Go black! En toon MTB-onderdelen en accessoires voor freeriders van helm tot pedaal – in het zwart.

Treeplank: Canyon Performance

We houden van en haten pedalen. Er is liefde als de dingen stil draaien en de schoenen eraan blijven plakken als een fakir kont op een spijkerplank. Haat juicht als dingen kraken. Canyon rust zijn nieuwe flats uit met een speciale stalen as en lagers voor maximale robuustheid. Concaves met tien pinnen zijn ontworpen om grip te creëren. Laten we eens kijken of het werkt.

Canyon PrestatiesFoto: CanyonCanyon Prestaties

Kijkgaatje: GoPro 12

Zojuist kwam de 11 nieuw, nu de 12. WTF!? Technologische ontwikkeling in fast motion. De GoPro 12 Black is de benchmark onder de action cams met zijn touchscreen en vrij intuïtieve bediening. De 12 kan een stuk beter. Bijvoorbeeld langere looptijd, betere beeldstabilisatie, etc.

GoPro 12Foto: GoProGoPro 12

Onzichtbaarheidsmantel: Troy Lee Design D4 Carbon

Troy Lee Design D4 CarbonFoto: TLDTroy Lee Design D4 Carbon

Maliënkolder: ION Protector Shirt

Protect what you can protect – dat was het motto bij het ontwikkelen van deze volledige bescherming: Sas-Tec schuim op de rug, schouders, borst, ellebogen, zodat bij een val de huid blijft waar hij hoort. Het shirt zit lekker dicht op het lichaam, houdt de pads op hun plaats en ventileert nog steeds dankzij mesh.

ION Beschermer ShirtFoto: IONION Beschermer Shirt

Informatiecentrum: Garmin Fenix 7 Pro

Al tien jaar lang stapelt Garmin elektronica in zijn buitenhorloge dat het kan concurreren met een Jupiter-sonde – ongelooflijk! We slagen er niet in om het allemaal op te sommen, van A voor hartmeting tot Z voor navigatie. Zonnecellen verlengen de levensduur van de batterij tot meer dan 30 dagen. En de sportwekker ziet er ook echt sexy uit, zeker met een 51 kast.

Garmin Fenix 7 ProFoto: GarminGarmin Fenix 7 Pro

Stresstherapie: Rockshox Boxxer Ultimate

Het eerste prototype verscheen op het WK in 1996, met iets minder dan 150 millimeter – een reisgekte in die tijd. Nu is er de nieuwe Boxxer met dikkere stangen. Nee, geen jaren 40, zoals velen hoopten, maar 38s. Het Ultimate-model heeft alle hightech brullen gekregen voor nog meer comfort. Was de update het waard? We zijn momenteel aan het testen en laten het je weten.

Rockshox Boxxer UltimateFoto: RockshoxRockshox Boxxer Ultimate

Impact Aid: Leatt Airflex Borst

Snowboarders vallen op sneeuw, surfers vallen in het water, turnsters in de mat, wingsuiters in de parachute. En wij? Op harde grond. Gemeenschappelijk! Daarom moeten we onszelf dempen. Bijvoorbeeld met de Airflex van Leatt. Het gelschuim reikt tot aan de achterkant, buffert tot euronormniveau 1, maar laat voldoende lucht toe om via speciale spleten de huid te bereiken. De borst krijgt ook genoeg schuim om het stuur af te weren als ze in de borst willen boren.

Lees ook:   Liv Lurra E+: Leuke E-Hardtail - Alleen voor vrouwen!

Leatt Airflex BorstFoto: LeattLeatt Airflex Borst