Prijzen dalen!: Deze trekking e-bikes zijn verkrijgbaar met sterk gereduceerde prijzen

Cube Kathmandu Hybrid SLT 750 – 4.039 in plaats van 4.499 Euro

Dat Cube Kathmandu Hybrid SLT 750 (hier in de MYBIKE test) is een trekking e-bike voor alle routes. Met de vierde generatie Bosch CX-motor en een accu met een vermogen van 750 wattuur zijn zelfs lange tochten geen enkel probleem. De e-bike is uitgerust met Shimano’s XT 12-versnellingen en bijpassende XT-schijfremmen met 4-zuigerconstructie, die zorgen voor veilig remmen, zelfs in natte omstandigheden >> Fiets XXL beschikbaar tegen een gereduceerde prijs.

De Cube Kathmandu Hybrid SLT 750 is momenteel verkrijgbaar voor 4040 euro.Foto: CubeDe Cube Kathmandu Hybrid SLT 750 is momenteel verkrijgbaar voor 4040 euro.

De MYBIKE conclusie

De Kathmandu is een solide allrounder met goede faciliteiten. Het verlichtingssysteem en het bagagerek dat in het ontwerp is geïntegreerd, maken de fiets een veelzijdige metgezel voor langere ritten.

Giant Explore E +

De Giant Explore E+ serie (hier in de MYBIKE test) Ontworpen om meer veelzijdigheid, prestaties en rijveiligheid te bieden. De doelgroep voor deze trekking e-bikes zijn ambitieuze fietsers. De Syncdrive Sport2-motor maakt zijn debuut met deze serie. In de motor zijn zes sensoren van de zogeheten Smart Assist-technologie geïnstalleerd, op basis waarvan het benodigde vermogen voor rijstijl en offroad wordt bepaald. Alle Giant Explore E+ modellen zijn momenteel te koop bij Fahrrad XXL.

Lees ook:   bulls sonic evo am-sl 1 elektrische mountainbike

Nu in de herfstuitverkoop: de gigantische Explore E + -modellenFoto: GiantNu in de herfstuitverkoop: de gigantische Explore E + -modellen

De MYBIKE conclusie

Voor degenen die geen einde aan hun tours kunnen vinden, biedt Giant de mogelijkheid om de batterij uit te breiden – een groot voordeel van de Explore E +. Met de zogenaamde range extender kunnen alle e-trekkingfietsen in de Giant Explore+ serie worden uitgebreid met 250 Wh.

Specialized Turbo Vado 4.0 – 2.895 in plaats van 3.500 euro

Vooral als het gaat om Vado (hier in de MYBIKE test) is het voortstuwingssysteem. Hij komt van Brose, loopt extreem stil en past dus goed bij de solide, discrete uitstraling van de trekking e-bike. De Turbo Vado 4 wordt geleverd met de Sram NX aandrijflijn en Sram Level Schijfremmen >> Liquid Life beschikbaar tegen een gereduceerde prijs.

2900 euro - 600 euro goedkoper is de Specialized Turbo Vado 4.0 nu in de herfst.Foto: MYBIKE2900 euro – 600 euro goedkoper is de Specialized Turbo Vado 4.0 nu in de herfst.

De MYBIKE conclusie

De pedelec rolt wendbaar en is dynamisch en wendbaar dankzij zijn 27,5-inch banden en krachtige motor. Een bankje voor sportieve toerfietsers.

Scott Axis eRIDE EVO Tour – € 3.999 in plaats van € 4.599

De Scott-ontwerpers hebben de Bosch-aandrijving gebruikt voor de Scott Axis eRIDE EVO Tour (hier in de MYBIKE-test) Verticaal in de frameknoop beweegt de zitbuis verder naar voren. De rechtopstaande rijhouding is zeer comfortabel en doet op geen enkele manier afbreuk aan het sportieve karakter van de Scott. De Scott-fiets biedt veelzijdigheid dankzij de gevoelige, responsieve verende voorvork en royale 120 millimeter veerweg. Met een hoogwaardige Shimano XT achterderailleur, krachtige remmen, een felle Lezyne-koplamp en het top-of-the-line Bosch-aandrijfsysteem met een 750Wh-accu is deze fiets goed uitgerust. De 57 millimeter brede gravelbanden maken ook ontspannen en veilige omleidingen op veld- en bospaden mogelijk>> verkrijgbaar bij Bicycle XXL tegen een gereduceerde prijs.

Lees ook:   bidonhouder voor mountainbike

4000 euro in plaats van 4600: de Scott Axis eRIDE EVO TourFoto: MYBIKE4000 euro in plaats van 4600: de Scott Axis eRIDE EVO Tour

De MYBIKE conclusie

Met de gevoelig reagerende verende voorvork en royale 120 millimeter veerweg, XT-achterderailleur, hoogwaardig remsysteem, heldere Lezyne-koplamp en Bosch’ high-end aandrijfsysteem met 750 Wh-accu is de Scott veelzijdig.

Cube Touring Hybrid EXC 625 – 3.099 in plaats van 3.449 euro

Stabieler dan dit wordt het niet: De GVeerpoten van de Touring Hybrid EXC (hier in de MYBIKE test) worden aan het frame gelast zoals typisch is voor kubussen. Dit betekent dat zelfs zware bagage de achterste driehoek niet kan laten trillen – een belangrijk pluspunt op het gebied van rijveiligheid. Op het veerpootframe wordt een bagagerekframe met een veerklep geschroefd, waar fietstassen aan gehaakt kunnen worden. De Cube EXC 625 rolt zeer stabiel en is ook snel op de weg. >> verkrijgbaar bij Bicycle XXL tegen een gereduceerde prijs.

De Cube Touring Hybrid EXC 625 is momenteel verkrijgbaar voor 3100 euro.Foto: MYBIKEDe Cube Touring Hybrid EXC 625 is momenteel verkrijgbaar voor 3100 euro.

De MYBIKE conclusie

De Touring Hybrid EXC 625 is wendbaar en kan lichtvoetig en direct worden gestuurd. De prijs-prestatieverhouding van de pedelec is opmerkelijk. Met uitzondering van de wat zwakkere Bosch Performance aandrijving verschilt de Cube qua uitrusting nauwelijks van zijn concurrenten. Er zit zelfs een hoogwaardige twaalftraps XT-achterderailleur op de uitval.

Rose Backroad Plus – € 3.899 in plaats van € 4.399

Dat Rose Backroad+ Urban (hier in de MYBIKE test) heeft alles wat goed en belangrijk is voor de reis tussen huis en werk. De forensenfiets is verkrijgbaar als randonneur, als fitness- en gravel pedelec en in een urban uitvoering. Alle varianten gebruiken dezelfde frameset en verschillen alleen in hun respectievelijke functies. Met zijn goed gekozen componenten voldoet de Backroad+ met uiterste nauwkeurigheid aan de eisen van een goede forens: licht, fatsoenlijk batterijvermogen en een 11-traps aandrijflijn. >> verkrijgbaar bij Rosebikes tegen een gereduceerde prijs.

Lees ook:   Grote opwinding over nieuwe boswet: wat betekent het wetsontwerp en wat gebeurt er daarna?

De fabrikant verkoopt de Rose Backroad+ momenteel voor 3.899 in plaats van 4.399 euro.Foto: Rose BikesDe fabrikant verkoopt de Rose Backroad+ momenteel voor 3.899 in plaats van 4.399 euro.

De MYBIKE conclusie

De Rose Backroad+ weegt slechts zo’n 17 kilogram, wat hem een echt lichtgewicht maakt: het frame en de vork van carbon en de kleine accu met slechts 360 Wh capaciteit maken het mogelijk. Dit is voldoende voor woon-werkverkeer. Een elftraps aandrijflijn met XT-achterderailleur en enkele slinger helpt ook om gewicht te besparen. Dit maakt de Backroad + een geweldige metgezel voor het woon-werkverkeer.

Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ – 3.899 in plaats van 4.300 euro

Dat Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ (hier in de MYBIKE review) kan zeer comfortabel gereden worden. Vooral het lage gewicht en de wendbare rijeigenschappen maken deze indruk. Daarnaast een Detai – Future Shock: een in de stuurpen geïntegreerd veersysteem, geeft de rijder 20 millimeter comfort en zo kun je zelfs op grover terrein zoals kasseien comfortabel rijden. In tegenstelling tot de verende voorvork is het echter niet de fiets die gedempt is, maar het ondersteunde bovenlichaam van de rijder >> verkrijgbaar bij Bicycle XXL tegen een gereduceerde prijs.

De Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ is van jou - voor 3900 euro momenteel.Foto: SpecializedDe Specialized Turbo Vado SL 5.0 EQ is van jou – voor 3900 euro momenteel.

De MYBIKE conclusie

De Specialized Turbo Vado SL is een fiets voor wie de motor niet al het werk wil laten doen en ook zelf wil trappen. Het is een zeer aangename forensen- en sportfiets om op te rijden, met een goede, speelse wegligging en een zeer hoorbare maar zeer harmonieuze ondersteuning die efficiënt werkt.