Light-E-MTB Aanbeveling: De Top 7 Minimal Assist E-MTB’s 2023

Volgens insiders uit de industrie zijn e-MTB’s met minimale ondersteuning de toekomst van de sport. Net zo gemakkelijk te hanteren als biologische mountainbikes zonder motor, hebben ze een troef achter de hand voor off-road speelsheid, of het nu bergop of bergaf is: de boost van de elektrische aandrijving. We tonen hier onze top 7 minimal-assist e-MTB’s van 2023.

De eerste Levo SL zorgde voor een revolutie in e-mountainbiken. Daaruit bleek dat een e-MTB ook handig en levendig kan zijn. Gamechanging bij uitstek! De nieuwe Levo SL is weer een knaller. Motor: stiller en sterker. Chassis (160/150 mm): gevoeliger, maar toch rijk en krachtig. Geo: speels dankzij korte staart. Kortom: Zo hoort een lichte e-MTB te zijn. We rijden momenteel met het Expert-model en zijn enthousiast.

De NRLA heeft een breed scala aan toepassingen – geweldig! De Geo zorgt voor soepelheid en veiligheid bergafwaarts. De achterste driehoek doet wat hij moet doen en meer – pluche! De 29-inch Enduro (160/150 mm) is een van de favorieten in het segment.

Met zijn lange staart is de Lyke niet zo speels, maar het gewicht (18,6 kg) is inspirerend; Het 140cc-chassis kan veel aan. Ideaal voor epische ritten. Chic: De Fazua Ride 60 nestelt zich zo in het frame dat je hem nauwelijks kunt zien.

De HPR 50-motor van TQ accelereert de 170 millimeter carbon racewagen met zijn stalen veer achter op een fluisterstille manier. De prestaties bergafwaarts leveren wat het uiterlijk belooft: pluizig, griepachtig, snel.

Voor het eerst biedt de high-end fabrikant uit de VS een lichte e-MTB aan. Ook hier rijdt de Fazua Ride 60 met 60 Nm, 450 watt en een 430 accu. Er zijn vijf modellen van de 160/150 mm fiets om uit te kiezen.

Lees ook:   Cube Elite C:62 Rookie: Overtuigt de high-end kinderfiets in een praktijktest

Comfortabele wegligging, efficiënt onderstel (150/140 mm), veel speelinstinct – de Trek gedraagt zich zoals jij dat wilt. De kleine motor creëert het uiterlijk van een bio-bike en werkt stil – geweldig! Verkrijgbaar in aluminium en carbon.

De Fransen hebben het allemaal: stil, licht, wendbaar – de E-Zesty is met zijn 140-onderstel een van onze favorieten in het lichte e-MTB-segment. De voortstuwing wordt verzorgd door de nieuwe Fazua Ride 60 met 430 accu.