Defecten & schade aan de fiets: Groot slijtageonderzoek

We willen het precies weten: De fietsmagazines BIKE, TOUR, MYBIKE, EMTB en FREERIDE van de Delius Klasing Verlag en het Zedler-Institut für Fahrradtechnik und -Sicherheit starten een groot onderzoek onder fietsers van alle strepen – of je nu je vrije tijd doorbrengt als ambitieuze atleet op de racefiets of mountainbike, op vakantie gaat met de trekkingfiets of met je e-bike het dagelijkse woon-werkverkeer.

++ Opgelet, de deadline voor de enquête is al bereikt ++

Wij zijn geïnteresseerd in uw persoonlijke ervaring met uw fiets, die u als geen ander kent: werken de remmen op uw fiets altijd veilig en betrouwbaar? Of is de schakelhaak en de versnellingen niet goed te schakelen? Heb je wel eens bepaalde onderdelen op je fiets laten vervangen? Ben je ooit betrokken geweest bij een val of ongeval en zijn er reparaties nodig geweest aan de fiets? Of was een defect misschien zelfs in het voordeel van de val? En hoe zit het met het uithoudingsvermogen van de accu op je e-bike – kun je nog net zoveel kilometers maken als toen de accu nog nieuw was?

Al deze en vele andere onderwerpen interesseren ons. We willen de details van fietstechnologie beter begrijpen en we willen de resultaten van deze enquête meenemen in toekomstige tests van fietsen en fietsonderdelen. In de volgende vragenlijst kunt u gedetailleerde informatie geven over uw fiets(en).

++ Opgelet, de deadline voor de enquête is al bereikt ++

De winnaars van de prijzen worden hier binnenkort bekend gemaakt.

Als kleine dank voor uw steun geven we een doos vol spannende en vermakelijke wielerboeken en digitale abonnementen op de tijdschriften BIKE, TOUR, MYBIKE, EMTB en FREERIDE weg onder alle deelnemers aan de enquête. Daarnaast zijn de volgende Giro fietsaccessoires met een totale waarde van 500 euro als hoofdprijs te winnen onder alle deelnemers aan de online enquête:

Lees ook:   BIKE Transalp 2024: 5 redenen om dit jaar de Alpen MTB over te steken!

De Giro Eclipse Spherical is een eersteklas aero racefietshelm. De lichtgewicht, compacte fietshelm is ideaal voor gebruik op een racefiets of gravelbike. De slanke buitenschaal stuurt de luchtstroom actief om de luchtweerstand onder verschillende instroomhoeken te verminderen. Tegelijkertijd zorgen 14 ventilatieopeningen voor een koel hoofd op warme zomerdagen. In de Giro Eclipse Spherical Aero-helm minimaliseert een MIPS-inzetstuk de rotatiekrachten die worden gegenereerd bij impact.

De Giro Regime racefietsschoenen zijn uitgerust met een lichtgewicht, thermisch gelaste PU mesh stof als bovenmateriaal en moeten aanvoelen als een tweede huid op de voet. Twee dubbele Boa L6 schroefdoppen garanderen een snelle, intuïtieve en nauwkeurige afstelling met een gelijkmatige drukverdeling. Daarnaast is de Giro Regime racefietsschoen uitgerust met een moderne carbon versterkte zool voor een efficiënte krachtoverbrenging. Volgens de fabrikant weegt de lichtgewicht Giro racefietsschoen 530 gram per paar. We geven een paar Giro-schoenen ter waarde van 250 euro weg als onderdeel van onze online enquête over fietskleding.

Source link