Lucky Charm Trails: De favoriete trails van Gerhard Czerner

Enduro Tour Fiescheralp, Zwitserland

Kijk hier eens naar: een achtbaans snelweg van sneeuw en ijs! De Aletschgletsjer is de langste (22,6 km) in de Alpen. Je moet het met eigen ogen hebben gezien. Dit uitzicht is zeldzaam in de Alpen. En het wordt nog beter: omdat de paden hier net zo spectaculair zijn als het panorama en op plaatsen die zo veeleisend zijn dat je het gekke landschap niet eens opmerkt. Stop daarom vaker en laat je verrassen! Ik hou van rock. Misschien komt dat omdat ik een klimmer ben. Daarom kom ik op dit pad aan mijn trekken. Je rolt over granieten platen, stenen treden, door smalle haarspeldbochten, bunnyhop over waterkanalen – altijd met de gletsjer in gedachten. Onder de boomgrens gaat alpine freeriden dan over in single trail surfen. Ik vond vooral deze variëteit leuk. Ik zeg: Deze trail hoort thuis op je trail bucketlist! De start is Fiescheralp in het prachtige Wallis. Vanaf hier kun je de gondel naar boven nemen. Meer info op Aletscharena.ch.

Gletsjerlift: Fiescheralp, ZwitserlandFoto: Martin BissigGletsjerlift: Fiescheralp, Zwitserland

Cathedral Trail, Azoren/Portugal

Azoren hoog – dat heeft iedereen wel eens gehoord, maar bijna niemand weet iets van de kleine eilandjes midden in de Atlantische Oceaan, toch? Zeker niet dat het wemelt van de enduropaden. Kratermeren aan de ene kant, de eindeloze Atlantische Oceaan aan de andere kant – het landschap inspireert. Mijn tip: de Cathedral Trail. Op de top rijd je over vulkanisch gesteente met technische uitdagingen om verder de jungle in te duiken en uiteindelijk op het strand te belanden. Daar ga je in bad en spoel je stof en zweet van je huid – geweldig! De algehele ervaring op de Cathedral Trail is krankzinnig. De fietsscene op de Azoren is goed ontwikkeld, shuttleritten zijn gemakkelijk te boeken. Info bij Trail Forks.

Lees ook:   Canyon Grand Canyon:Op: Goedkope e-hardtail met Bosch motor

Van vulkaan tot jungle: Cathedral Trail, Azoren (Portugal)Van vulkaan tot jungle: Cathedral Trail, Azoren (Portugal)

Sella Ronda, Italië

De Dolomieten zijn bergen die recht uit dromen komen. En op de Sella Ronda haal je het maximale uit de superbergen. Ik kan hier geen enkel pad bedenken, ik vind alles leuk. Geweldig: overal kun je liften gebruiken en overal zijn er paden van alle moeilijkheidsgraden. Er zijn enkele technische, sommige vloeiende, zelfs jumplines. En alles is gekoppeld aan dit geweldige panorama. Dat flitst me helemaal. In de herfst zijn de Dolomieten op hun mooist. Dan is het rustiger dan in de zomer, en zijn de kleuren nog intenser. Ik vertrek meestal vanuit Val Gardena. Naar mijn mening is het bergdorp bijzonder geschikt als startpunt voor trailmissies.

Super Mountains: Sella Ronda in de Dolomieten, ItaliëFoto: Martin BissigSuper Mountains: Sella Ronda in de Dolomieten, Italië

Blackhole Trail, Slovenië

Hoe gek is dat – alpine freeriden onder de grond? In de in onbruik geraakte loodertsmijn van Mežica, een pad speciaal ontworpen voor fietsers jaagt meer dan 150 hm de diepte in. Het parcours is uniek in de wereld. Je rolt over rotsglijbanen, steile afdalingen, moet je hoofd terugtrekken, precies sturen, de lijn raken. Qua rijtechniek is het parcours erg veeleisend, vooral de eigenaardige blik in de gloed van de koplampen transformeert de rit in een spooktrein. De ervaring is alleen beschikbaar als een rondleiding, kost 50 €, maar ik beloof je: het is het waard! Heel dichtbij: het bikepark op de Petzen. Meer weten over Podzemlje Pece

Grondwerker: Blackhole Trail, SloveniëFoto: Martin BissigGrondwerker: Blackhole Trail, Slovenië

Lees ook:   BIKE Mission 3000 - Achter de schermen 2: Fitness en rijtechniek training

Kilimanjaro (stad)

De “Kili” is bijna 6000 meter hoog en vrij gemakkelijk te bewandelen. Omdat ik niet graag bergafwaarts loop, kwam ik al snel op het idee om met mijn fiets de hoogste berg van Afrika af te rijden. Vroeger mocht je hier niet fietsen omdat het een nationaal park was. Ik had geluk, kreeg een van de eerste vergunningen, vandaag kan iedereen een fietstocht naar de top boeken (ongeveer 2200 euro). De beklimming duurt vijf dagen en dan komt de lange afdaling, die het beste in twee dagen kan worden voltooid. 4000 meter diepte over 35 kilometer, afhankelijk van je rijvaardigheid, alles kan tot 200 meter hoogte worden gereden. Afrika, cultuur, landschap, gigantische berg – de modewoorden maken Kilimanjaro tot een overtreffende trap en de afdaling tot een ervaring “van je leven” – er zijn erIk geef je mijn woord!

Gerhard Czerner op de top van de Kilimanjaro (5895 m), de hoogste berg van Afrika. 4000 (!) Meters diepte liggen nu voor hem.Foto: Martin BissigGerhard Czerner op de top van de Kilimanjaro (5895 m), de hoogste berg van Afrika. 4000 (!) Meters diepte liggen nu voor hem.

Gerhard Czerner, adventure biker

De inwoner van Augsburg houdt van alle facetten van het mountainbiken. Van oorsprong komt Gerhard uit de trialracerij. Zijn motto: “Ik wil momenten verzamelen, geen dingen!” Hij vindt de momenten in Chili, Pakistan, Israël, China of voor zijn deur.

Avonturier Gerhard CzernerFoto: Martin BissigAvonturier Gerhard Czerner

Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Hiermee kunt u
Persoonsgegevens worden doorgegeven aan platforms van derden. Meer hierover in ons privacybeleid.

Lees ook:   Flex-serie - meer comfort voor MTB: Test Spank Spike Vibrocore-stuur met schuimkern