E-bikes tot 20 kilo: De Stevens E Strada 7.3.4. in de test

Haast je je naar kantoor of ga je de heuvel op? De E-Strada zit met 17,5 kilogram relatief ruim onder de grens van 20 kilogram en werkt dienovereenkomstig met en zonder ondersteuning – zij het dat laatste met iets meer moeite. De geometrie is sportief: wendbaar, maar met een zeer veilige wegligging. Het is scherp in de bochten. Vrij langwerpig, maar toch sportief en comfortabel is de zitpositie op het bijna rechte stuur. Schakelen is net zo comfortabel, maar ook uniek precies: de negenversnellingsbak van Pinion maakt het een onderhoudsvrij genot. En dankzij de Gates-riem werkt de aandrijving ook geruisloos en in de zorgeloze modus.

Dankzij de G-One banden van Schwalbe is de e-bike op veel ondergronden eenvoudig te besturen, ook al is het zeker geen fiets voor het modderige parcours. Zodat de piloot niet te veel vuil krijgt, worden stevige maar lichte platen gemonteerd. Kleine tot middelgrote bagage (20 kilogram) past op de onopvallende Racktime System-drager, die ook opnames heeft voor het QL-systeem van Ortlieb. Met een systeemgewicht van 140 kilogram kan de rijder ondanks het sportieve, lichte uiterlijk van de fiets ook iets krachtiger zijn. Het aluminium frame van de Stevens E Strada is zeer strak vormgegeven en overtuigt niet alleen qua stijfheid in de praktijk, maar ook visueel. Bovenal is de achterste driehoek met geïntegreerde opening voor de riemaandrijving een zeer fijn vormgegeven detail.

Door het ontbreken van een koppelsensor heeft de Mahle x35 Plus-motor meer dan een volledige draai aan de slinger nodig om te reageren. Dan doet hij het aangenaam snel, vrij stil en krachtig genoeg met 40 Nm op het achterwiel. Door deze noodzakelijke opstart is de Stevens geen fiets voor stop-and-go in de stad, maar meer voor de stevige conditie of after-work ronde met de racefietsvrienden. Bij het accelereren helpt het snel, en om de wijzer op 25 kilometer per uur te houden, hoeft er maar weinig kracht te worden uitgeoefend.

Lees ook:   Roltraining: 7 redenen waarom dit het juiste moment is voor indoor cycling

Qua natuurlijk trapgevoel kunnen de middenmotoren zeker meer in de test. Met de Stevens E Strada kun je een actieradius van 50 kilometer verwachten. De motor kan echter zeer individueel worden aangepast via de Mahle My Smart Bike-app en biedt ook vele andere functies. De Mahle x35 wordt ingeschakeld via een knop op de bovenbuis met een veranderende kleurring afhankelijk van de ondersteuningsmodus. Helaas zijn de instellingen visueel niet goed te onderscheiden.