Liteville 301 CE MK2: Eerste E-MTB met K.I.S.-systeem gepresenteerd

Pas in 2020 onthulde het Duitse innovatiebedrijf Liteville zijn eerste E-MTB en veroorzaakte meteen een sensatie: de eerste carbon fiets van het merk was een pluche geveerde e-enduro met veel reserves en een rijke rijervaring.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ontwerpers van Tacherting slechts in detail ingaan op de beproefde formule voor de nieuwe editie. Vooral omdat Liteville sowieso bekend staat om vrij lange productcycli. In vergelijking met zijn voorganger vertrouwt de nieuwe 301 CE MK2 daarom op een bijna identiek frame en dezelfde geometrie en kinematica. Liteville combineert 442 millimeter korte liggende achtervorken met een steile zithoek van 77,9 graden en een stuurhoek van 64,6 graden. Het bereik is een vrij matige 465 millimeter in maat L.

Liteville 301 CE MK2 Limited met Keep-It-Stable systeem in de stuurpen.Foto: Josh Welz

Liteville 301 CE MK2 Limited met Keep-It-Stable systeem in de stuurpen.

De feiten over de Liteville 301 CE MK2 met K.I.S.

  • Motor: Shimano EP801 (85 Newton meter)
  • Batterij: BMZ, 725 Wh, verwijderbaar, 3807 gram (EMTB-lezing)
  • Veerweg: 170 / 160 millimeter
  • Wielmaat: 29 /27,5 inch
  • Carbon frame met aluminium achterdriehoek
  • Alle modellen worden geleverd met het innovatieve stabilisatiesysteem K.I.S.
  • Vier uitrustingsniveaus vanaf 8999 euro
  • Vier maten: S, M, L, XL – Maat S met 625 batterij
  • Vanaf 22,6 kg (specificaties van de fabrikant)
  • Af-fabriek met slank geïntegreerd lupine achterlicht
Lees ook:   10 fietshandschoenen voor de winter: de GripGrab Ride waterdichte winterhandschoen in review

Gestabiliseerd: De eerste e-mountainbike met A.I.S.

De belangrijkste innovaties van de Liteville 301 CE MK2 zitten verstopt in de fiets. Zo is de Liteville de eerste productie e-mountainbike met het K.I.S.-systeem ontwikkeld door Syntace mastermind Jo Klieber, dat positief is verzonken in de bovenbuis van de 301 CE MK2. De K.I.S. – afkorting voor “Keep it Stable” – is bedoeld om de besturing te stabiliseren en zo de controle te verbeteren tijdens het fietsen in lastige situaties.

De K.I.S. werkt via een zogenaamd eenvoudig veersysteem in de bovenbuis, dat de besturing met zachte druk terugbrengt naar de centrale positie. Bij de eerste tests vorig jaar konden we echter een indruk krijgen van het nieuwe idee van Klieber. De conclusie: het K.I.S.-systeem zorgt voor extra rijstabiliteit en veiligheid bergafwaarts, vooral op gladde oppervlakken zoals natte stenen of wortels. E-mountainbikers profiteren ook bergop, waar de K.I.S. na een korte periode van wennen gecontroleerd sturen in bijzonder krappe bochten mogelijk maakt, omdat kantelen van de besturing effectief wordt voorkomen, zelfs met moderne, vlakke stuurhoeken.

Met de innovatieve K.I.S. houdt de e-mountainbike het makkelijker bij. Vooral in gladde, moeilijke omstandigheden is dit een onzichtbaar pluspunt in de rijveiligheid.Foto: Markus Greber

Met de innovatieve K.I.S. houdt de e-mountainbike het makkelijker bij. Vooral in gladde, moeilijke omstandigheden is dit een onzichtbaar pluspunt in de rijveiligheid.

Net als bij de eerste productie-MTB met K.I.S.-systeem, de Canyon Spectral, kan ook de veerstijfheid van de nieuwe Liteville 301 CE MK2 eenvoudig worden geregeld via de inbussleutel. Liteville vertrouwt echter op een iets rondere constructie van de bedieningskegel, waardoor de overgangen van de stuurstabilisator iets zachter worden. In de praktijk beviel dit ons beter dan het strakke, vrij digitale K.I.S.-systeem op Canyon’s eerste motorloze K.I.S.-mountainbike.

Lees ook:   Fitness-serie: Het uithoudingskompas voor de winter (plus alternatieven).

Shimano EP801 en nieuwe BMZ accu: De aandrijving van de Liteville 301 CE MK2

De tweede beslissende innovatie zit in de onderbuis van de Liteville 301 CE MK2. Niet alleen zorgt Shimano’s nieuwe EP801 met een nieuwe afstandsbediening en nieuw display nu voor voortstuwing, maar een nieuwe batterij voorziet het systeem ook van stroom. Dit is het nieuween 725 wattuur batterij van BMZ, die bijzonder licht is met slechts 3807 gram (EMTB-meting) en ook een slank ontwerp heeft. Hij past dus in dezelfde onderbuis als de voorganger accu van Simplo met 630 wattuur.

De Liteville is uitgerust met de nieuwe Shimano EP801.

Hierdoor kan de nieuwe Liteville E-Fully niet alleen gebruik maken van de kenmerken van de nieuwe Shimano motor zoals Freeshift of Autoshift van de Di2 achterderailleurs, maar krijgt hij ook een range upgrade zonder noemenswaardig extra gewicht. We testen momenteel de fiets, motor en batterij in detail – hierover binnenkort meer op onze kanalen.

Vanaf 8999 euro: modellen en uitrusting van de nieuwe Liteville E-MTB

Typerend voor Liteville: Er komt geen echt goedkoop model van de nieuwe 301 CE MK2. Alle fietsen worden geleverd met hetzelfde frame, zelfs de goedkopere varianten zitten qua uitrusting duidelijk in het premium segment. Hij begint bij 8999 euro, het topmodel dat we testten met Syntace carbon wielen, Sram’s X01 radioversnellingen en Fox Factory-chassis gaat voor 12.999 euro over de toonbank. Opmerkelijk is dat na de ontwikkeling van een aparte, progressieve stalen veer voor de vorige fiets, alle modellen nu uitsluitend verkrijgbaar zijn met luchtdempers. Ook af fabriek op alle fietsen: Een slank en chique geïntegreerd achterlicht van Lupine, dat wordt aangedreven door de hoofdaccu.

Lees ook:   Nieuwigheid - Orbea Laufey: Een hardtail voor maximaal trailplezier?

Het instapmodel is de Liteville 301 CE MK2 Elite voor 8999 euro. Er is al een sterk chassis met Fox 38 Performance Elite erin, plus een complete XT-groep. Meer is er eigenlijk niet nodig. Volgens Liteville weegt dit model 23,5 kilo.

Voor 1000 euro meer, oftewel 9999 euro, verandert de 301 CE MK2 Ras de eigenaar. Er is een Rockshox-ophanging met ZEB Ultimate-voorvork, X01-versnellingen en XT-remmen.

Dat 301 CE MK2 Per is ontworpen om iets minder extreem te zijn. De Fox 36 Factory heeft slechts 160 millimeter veerweg, het gewicht moet landen op 22,8 kilo. Kosten: 10.999 euro.

Krappe haarspeldbochten met een vlakke stuurhoek worden veel gemakkelijker te hanteren met het K.I.S.-systeem in het frame.Foto: Markus Greber

Krappe haarspeldbochten met een vlakke stuurhoek worden veel gemakkelijker te hanteren met het K.I.S.-systeem in het frame.

Alleen de allerbeste apparatuur komt in de 301 CE MK2 Limited. De edele carbon wielen van Syntace zijn een blikvanger, het Fox Factory chassis met 38 voorvork is ontworpen voor de zwaarste toepassingen. Schakelen gaat via de radio via de Sram Eagle AXS X01 – maar nog niet met de nieuwste transmissietechnologie. De remmen zijn pittig Magura MT7. Hier is af fabriek een hoogwaardige Lupine-koplamp geïnstalleerd – inclusief de grootlichtfunctie. Voor het topmodel is 12.999 euro verschuldigd.

Conclusie Adrian Kaether, EMTB Magazine

Met K.I.S., de nieuwe BMZ accu en Shimano’s EP801 geeft Liteville de 301 CE enkele belangrijke updates. De rijervaring blijft extreem rijk en comfortabel, zelfs zonder een stalen veer. De Liteville wil geen strakke race-enduro zijn, fans van hoog rijcomfort en sterke klimeigenschappen met nog steeds beheersbare wegligging zullen hier nog steeds vinden wat ze zoeken. Hoge rijveiligheid!

EMTB-redacteur Adrian KaetherFoto: Georg Grieshaber

EMTB-redacteur Adrian Kaether

Source link