Zonnebrandcrème: New Layer wil de bescherming tegen de zon een beetje beter maken

Zonnebrandcrème is niet alleen verplicht op het strand van El Arenal en op het ijs van de Grossglockner – de Pasterze – maar ook op onze tochten in het middelgebergte en eigenlijk ook in de stad, zonwering behoort nu tot de basisuitrusting in de fietsrugzak. De zon schijnt intenser en we weten van het risico op kanker door zonnebrand.

Zonnebrandmiddelen behoren echter niet tot de meest natuurlijke producten in de schoonheidsindustrie. Het is dus des te mooier als een fabrikant de ingrediënten onder de loep heeft genomen en een nieuwe zonnebrandcrème uitbrengt die alles een beetje beter wil maken.

Allereerst is de New Layer Pro Vitamine D-zonnebrandcrème niet helemaal nieuw , maar biedt nu een verbeterde SPF 50 + (SPF) -formule en meer bescherming voor het milieu.

Volgens New Layer moet de hoogwaardige zonnebrandcrème niet alleen snel worden geabsorbeerd en dus onmiddellijk waterdichte bescherming bieden tegen UV-stralen. Er wordt geen gebruik gemaakt van microplastics of vloeibaar plastic. Het is de nieuw ontwikkelde, tweede generatie van de Pro Vitamine D-formule, die volgens de fabrikant een innovatief UV-filter heeft en tegelijkertijd celregeneratie moet activeren. En omdat het ook nog eens een feelgood product is, geeft News Layer de nieuwe zonnebrandcrème de geur van rozemarijn en mediterraan fruit, waardoor de neus ook aan de zomer denkt… als je wilt.

Voor mensen met een gevoelige huid is er ook een versie als SPF50+ SENSITIVE tegelijk met de New Layer “High Performance Sunscreen”. Deze zonnebrandcrème zou vrij zijn van geurstoffen, alcohol en allergenen.

Het lijkt ons echter bijzonder belangrijk dat de fabrikant zich bewust is van het belang van intacte koraalriffen voor het ecosysteem en de bescherming van de mariene diversiteit en zich daarom actief inzet voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Concreet betekent dit dat in alle New Layer-producten alleen koraalvriendelijke UV-filters worden gebruikt. Bovendien is de zonnebrandcrème vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG (poly-ethyleenglycol) – potentieel schadelijke of allergene stoffen die nog steeds vaak worden aangetroffen in huidverzorgingsproducten.

Lees ook:   buitenband mountainbike 27.5 inch

De duurzaamheidsinspanningen van New Layer beperken zich niet tot zonnebrandcrème, maar omvatten ook het gebruik van gerecyclede materialen voor verpakkingen, evenals certificering als een koolstofneutraal bedrijf.

Over de Test van de twee zonnebrandmiddelen We zullen hier binnenkort verslag van uitbrengen.