Lamp Silva Spectra A: Schijnwerper van Silva in de test

Als je ’s nachts paden wilt rijden, heb je verlichting voor het stuur nodig. Gewone forensenverlichting is niet genoeg. Daarom hebben we de Silva Spectra A Zweedse armatuur uitgeprobeerd. Het woord armatuur is hier echter een overdreven understatement – met een opgegeven 10.000 lumen is het een schijnwerper.

Hoewel we de lichtstroom niet hebben gemeten, is in de hoogste van de vijf modi niet alleen het pad zo helder als de dag, maar het hele bos. Het licht verstrooit zeer wijd. Voor veel snelheid zou je de lichtkegel in de verte willen richten – maar dat is niet mogelijk. Door het zware gewicht en de grootte van de lampkop is de Spectra A niet echt geschikt als helmlamp.

Bovendien verwacht men een beugel van hogere kwaliteit tegen de prijs, die steviger vergrendelt. Dat laatste werkt ook niet perfect als het aan het stuur is bevestigd, waar de grote lamp logischer is. De batterij van 546 gram kan aan de bovenbuis worden vastgemaakt of in een rugzak worden opgeborgen.

Vervelend: Het laadniveau van de batterij wordt alleen weergegeven wanneer deze is aangesloten. Het ontbreekt aan een bedieningsknop.

De modi kunnen worden geselecteerd via een hendel op afstand. De bedrijfstijd bij ijzige -5 graden wordt opgegeven als één uur in de hoogste modus. Dat klopt ongeveer.

Source link

Lees ook:   elektrische mountainbike heren