KTM Macina Scarp SX: KTM toont lichte e-MTB vloot

Je moet je niet laten misleiden door de optiek alleen. De scarp in de naam is de beslissende indicatie van wat voor karakter in de nieuwe KTM e-bike met De lichtgewicht SX-aandrijving van Bosch Is. Want zelfs met 140 millimeter veerweg heeft de Macina Scarp SX het DNA van KTM’s scarp racefietsen zonder motor.

Dit wordt niet alleen geëvenaard door de zeer sportieve zitpositie met een lage voorkant, maar ook door de snelle banden en de carbon stuurpen op het topmodel. Het elegante full carbon frame richt zich ook op een laag gewicht en snelle tochten. Om ervoor te zorgen dat de dagelijkse geschiktheid er niet onder lijdt, vertrouwt KTM op een verwijderbare batterij die is beveiligd tegen diefstal door een sleutel. Toch zou het topmodel van de Macina Scarp slechts 16,5 kilogram wegen.

Het topmodel wordt geleverd met extra lichte uitrusting. Het beloofde gewicht van 16,5 kilo is indrukwekkend voor een fiets met een uitneembare accu.Foto: Adrian KaetherHet topmodel wordt geleverd met extra lichte uitrusting. Het beloofde gewicht van 16,5 kilo is indrukwekkend voor een fiets met een uitneembare accu.

De feiten over de KTM Macina Scarp SX

Racen en lichtgewicht constructie zijn al lang een topprioriteit voor de niet-gemotoriseerde fietsen van KTM. E-bikes werden tot nu toe gedomineerd door zware en high-travel fietsen zoals de Macina Prowler. Met de Scarp SX vult KTM nu een gat en rukt het ook op naar het prestatiesegment voor e-bikes met minder verplaatsing. De sleutel hiertoe: de nieuwe Bosch Performance Line SX-lichtmotor met de compacte en lichtgewicht 400-accu, die de Oostenrijkers in een hele reeks mountainbikes installeren.

Lees ook:   giant atx 850 mountainbike

Net als bij eerdere e-bikes laat KTM zich inspireren door de niet-gemotoriseerde sector. De Racefully Scarp is de inspiratie voor de nieuwe e-fully met een lichtgewicht Bosch-aandrijving. Dienovereenkomstig erft de KTM Macina Scarp SX een sportief ontwerp en zitpositie. Meer een racer met reisreserves dan een klassieke trailbike, zelfs als er een slag van 140 millimeter is. 29er wielen voor en achter zorgen voor een efficiënte aandrijving voor de Macina Scarp e-bike.

Zelfs met de lichtgewicht nieuwe E-MTB's van KTM is de batterij beveiligd met een sleutel. Dat geldt ook voor de exclusieve KTM Macina Scarp Exonic.Foto: Adrian KaetherZelfs met de lichtgewicht nieuwe E-MTB’s van KTM is de batterij beveiligd met een sleutel. Dat geldt ook voor de exclusieve KTM Macina Scarp Exonic.

KTM Macina Scarp SX: Race DNA en toer-georiënteerde geometrie voor de Light E-MTB

Met een gematigde geometrie ontwerpt KTM de Macina Scarp SX voor snelle tochten. Het bereik van 472 millimeter in maat L en een zithoek van 76,5 graden zijn modern, maar de stuurhoek van 66 graden is steil en de liggende achtervork is 451 millimeter lang. In de praktijk moet dit tot uiting komen in uitgebalanceerde rijeigenschappen, zolang de paden niet te wild worden. De steile stuurhoek, in combinatie met een wielbasis van slechts 1231 millimeter, suggereert een neutraal stuurgedrag, maar KTM wilde blijkbaar geen hyperwendbare lichte e-MTB creëren.

Enigszins verrassend: als het gaat om uitrusting, grijpt KTM naar iets andere planken, althans voor het topmodel. Zo zijn XC-banden van Schwalbe getrimd voor snelheid en lichtgewicht constructie in de hardste rubbercompound, maar biedt het chassis met een slag van 140 millimeter een relatief hoog comfortniveau en bevat de voorvork zelfs de uitgebreid instelbare Grip2 endurocartridge van Fox. Dit biedt wat aanvalsoppervlak: Trailbikers passen niet goed op de zitpositie en banden, racers willen zeker de lichtere Fox 34 Factory Fit4 met lockout. Over lockout gesproken, de KTM Macina Scarp SX heeft geen afstandsbediening voor de ophanging, die kan worden gebruikt om het chassis met een druk op de knop aan te spannen.

Lees ook:   Ghost Urban Asket: Licht en sportief – toerfietsen in de test

Met de Scarp SX vertrouwt KTM op de sportieve combinatie van mini-afstandsbediening en systeemcontroller. De ESI-schuimgrepen zijn populair onder racers omdat ze licht en toch comfortabel zijn.Foto: Adrian KaetherMet de Scarp SX vertrouwt KTM op de sportieve combinatie van mini-afstandsbediening en systeembesturinghij. De ESI-schuimgrepen zijn populair onder racers omdat ze licht en toch comfortabel zijn.

Uitrusting en batterijverwijdering van de KTM Macina Scarp SX

Het topmodel Exonic kost 11.099 euro – maar zou ook maar 16,5 kilo moeten wegen. En dit alles met een eenvoudig verwijderbare Bosch CompactTube 400 accu. Zoals bekend van andere KTM E-MTB’s bevindt de accu zich onder een afdekking in de onderbuis. Hierdoor kan het gemakkelijk naar boven worden getild. De KTM Macina Scarp SX is ook voorbereid op het gebruik van de Bosch PowerMore 250 hulpaccu. De juiste beugel moet echter nog steeds achteraf worden gemonteerd bij een gespecialiseerde dealer.

De Macina Scarp SX Master is voor 6299 euro het instapmodel, maar wordt al geleverd met functionele uitrusting van Fox en Shimano.

Naast het exclusieve topmodel zijn er ook twee goedkopere varianten. De KTM Macina Scarp SX Master kost 6299 euro en weegt naar verluidt nog steeds een goede 18,1 kilo. Daarnaast is de uitrusting behoorlijk eerlijk: Fox Performance ophanging, XT versnellingen met SLX cassette, Magura remmen en wielen, die DT-Swiss onder licentie voor KTM produceert, daar mag je niet over klagen. De Scarp SX Prime biedt voor 8399 euro dezelfde Fox Factory-ophanging als het topmodel en wordt geleverd met XTR-versnellingen, XT-remmen en carbon wielen. Hij zou 17,3 kilogram wegen. Beide goedkopere Macina Scarp-SX modellen worden geleverd met Rekon banden van Maxxis, die iets beter passen bij de veerweg dan de Schwalbe lichtgewicht banden op het topmodel.

KTM’s lichte e-MTB-vloot met Bosch SX-motor: van trekkingfietsen tot kinderfietsen tot gravelbikes

We waren behoorlijk flabbergasted: Terwijl de meeste fabrikanten de nieuwe Bosch Performance Line SX-motor alleen gebruiken in sportieve mountainbikes, KTM schiet uit alle pijpen en op Eurobike 2023 Een hele vloot fietsen met de nieuwe aandrijving. Van het kindermodel Macina Minime tot de MTB hardtail Macina Race, waarvan er ook een trekkingvariant met volledige uitrusting is, tot de sportieve modellen Revelator en Gravelator met racestuur voor gebruik op de weg en op gravel. De fitnessfiets Macina Cross sorteert zich tussen de categorieën. KTM heeft daarmee zijn hele productfamilie aangepast aan het lichtconcept. Natuurlijk blijven klassieke motorfietsen met de CX-aandrijving van Bosch beschikbaar bij KTM.

Lees ook:   Transalp met de E-MTB: maakt de range extender eindelijk de ervaring mogelijk?
De Macina Race is bedoeld als hardtail voor weg en licht terrein, met een goede rijtechniek is een tammer parcours ook mogelijk. Er zijn twee versies die 3299 en 3699 euro kosten, maar helaas is een telescopische ondersteuning nog niet geïnstalleerd.

De nieuwe vloot lichtgewicht e-bikes bij KTM in één oogopslag