Cube Reaction C:62 One – Testwinnaar “Sport” – Instap hardtails 2023

Een lange negatieve stuurpen, sportieve CC-banden en een volumineus en lichtgewicht carbon frame spelden het startnummer vrijwel vast aan het stuur van de Cube Reaction. Geen enkele andere hardtail in het testveld verzamelt meer punten op de helling of kan lichtvoetiger worden versneld. Met nog geen twaalf kilo op de weegschaal en de sportieve zitpositie is de Cube een klasse apart.

Door het lage front en de klassiek steile stuurhoek zijn er echter meer zelfverzekerde downhillrijders in het testveld. Het enige carbon frame in de test en het hoge zitcomfort (dunne zadelpen van 27,2 millimeter) overtuigen over de hele lijn. Aan de andere kant is de apparatuur nogal mager. De SR Suntour vork reageert goed, maar kan in geen geval een kaars vasthouden aan een Fox vork zoals in de Canyon of Stevens. Je moet ook een lagere bandbreedte accepteren met de goedkope 12-traps SRAM-versnellingspook als het gaat om overbrengingsverhoudingen.

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

Source link