Koga Colmaro Sports: Licht en sportief – toerfietsen op de proef gesteld

Klinkt Koga Colmaro Sports je bekend in de oren? Dat klopt, het was juist op dit frame dat de Gravelbike Comaro Extreme uit de laatste MYBIKE-test gebouwd. Met zijn relatief lange bovenbuis en korte wielbasis schitterde hij daar ook, maar net als hier vooral in combinatie met slim gekozen stuurpen- en stuurvarianten. De wijzers zijn hier veel hoger gepositioneerd dan in de gravelversie, in tegenstelling tot Roos Achterweg Het stuur is bijvoorbeeld het smalste in de test, met de lichte offset naar achteren, de polsen zijn zo recht als een pijl, zodat je lang goed op de fiets kunt zitten.

De zadelpen helpt ook bij zijn onopvallende maar merkbare flex. Als je zo op de fiets zit, merk je niet eens dat je op een echte atleet zit. Het frame zou zelfs kunnen doorgaan als racefietsbasis, in principe is het ook een racer met een recht stuur behalve de wielen. Heel toepasselijk installeert Koga ook een pure racefiets groepset met Shimano shifters die speciaal voor dergelijke gevallen zijn ontworpen. Drievoudige cranks zijn een beetje uit de mode geraakt, maar de brede spreiding van de verhoudingen voor sportieve versnellingssprongen past hier perfect bij de allrounder.

Naast deze sportieve en toch ook zeer comfortabele componenten geven twee hoofdpunten de Colmaro in deze versie een heel eigen gezicht: Enerzijds is er het aluminium frame, dat in het vorige nummer al zeer werd geprezen en dat zich qua gewicht en stijfheid niet hoeft te verschuilen achter de carbon concurrenten. Zowel de lasnaden als de overgang naar de rechte carbon vork zijn superschoon, net als de matte lakafwerking – zolang je de fiets niet aanraakt, zijn matte lakken bijzonder gevoelig voor vetvlekken. Moedig en tegelijkertijd erg leuk is punt twee, de banden. Een semi-slick voor in de stad met slechts 35 mm, ondanks de bekende goede lekbescherming, rolt en accelereert de Conti superfix, hoewel de wielen stabieler dan superlicht zijn.

Lees ook:   Unno Dash Race 2023: De Spaanse nobele all-mountain in de test

Met de vrij smalle banden en een maximaal systeemgewicht van 110 kilo is de fiets uit den boze als wereldcamper, en dat, hoewel je gemakkelijk allerlei soorten bagagedragers aan de aluminium achterdriehoek zou kunnen bevestigen, er ook genoeg schroefdraad voor dragers, flessen en tassen op het frame zit. Dat is een beetje jammer, want de neutrale zitpositie en de lage rolweerstand en de vele overbrengingsverhoudingen nodigen uit tot een lange tocht. Dit doet niets af aan korte trips en de stad.

*SR-quotiënt: berekent de verhouding tussen hoogte en lengte van het frame, hoe hoger de waarde, hoe langwerpiger de geometrie.