Trail hardtails tot 1999 euro: De testwinnaar: de Rose Bonero 2

Het feit dat Rose nu ook een trail hardtail in zijn assortiment heeft, laat duidelijk zien dat deze fietscategorie uit zijn niche is gekomen. Als directe verlader stelde de Bocholter een aanzienlijk hoger uitrustingspakket samen in vergelijking met de concurrentie. Naast het beste totaalgewicht scoort de Rose Bonero 2 op tournee met een vario-ondersteuning met lange slag en een Shimano Deore 12-versnellingsbak met een versnellingsbereik van 510 procent. Lange ronden en steile beklimmingen zijn alleen mogelijk met een Bonero 2 trail hardtail. Bijna 20 millimeter meer bereik en een zithoek die zo’n twee graden steiler is dan op alle andere fietsen in de test maken de zitpositie op de Rose maximaal sportief. Op vlakke banen is dit bijna een beetje te veel van het goede, en de druk op de handen kan snel ongemakkelijk worden.

Zelfs bergafwaarts domineert de lengte van de Rose Bonero zijn rijeigenschappen. Hoge snelheden verstoren het niet. Dit wordt hooguit verzekerd door de zeer stijve achterkant, die ongefilterd klappen doorgeeft aan de bestuurder en hem snel moe maakt. Zelfs in krappe bochten is er veel moeite nodig om de motor in het gareel te krijgen. Om de Bonero 2 over de lange liggende achtervork op het achterwiel te trekken, is een krachtige impuls op de kort-brede cockpit nodig. De lichtgewicht Rockshox Pike vork filtert remassen en worteltapijten zelfverzekerd en gevoelig vanaf de grond. Tegelijkertijd biedt het de beste demping in de test en geeft het, samen met de ergonomische Shimano Deore-remmen, de Rose een enorm voordeel op natuurlijke paden. Het Bonero-frame van Rose wordt beschermd door tal van beschermers en biedt zelfs plaats aan spatborden en bagagerekken.

Lees ook:   giant electrische mountainbike

TOTAAL BERGOP: 67.75 UIT 105

TOTAAL: 85.75 UIT 115

¹Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-laboratoriummeting) en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

²Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.