Het nieuwe nummer: BIKE 03/2023 – lees nu!

BIKE 03/2023 – nu in de winkels. Bestel het gedrukte magazine direct bij u thuis, blader door de digitale editie op het web of lees BIKE altijd en overal in de Delius Klasing kiosk app voor iOS of Android.

BIKE is ook verkrijgbaar bij de kiosk bij u in de buurt of tegen een bijzonder lage prijs en handig abonnement.

Dit zijn de belangrijkste onderwerpen van dit nummer:

Test & Technologie

Test All-Mountain-MTB’s: 6 allrounders tot 3300 Euro

Het bouwen van sterke downhill skiërs die ook goed klimmen is de moeilijkste taak voor elke fietsfabrikant. Lang niet alle bedrijven slagen erin om een top all-mountain aan te bieden tegen een betaalbare prijs. We kijken wie zijn huiswerk heeft gedaan.

Welke fabrikant slaagt erin om een degelijke allround fiets op wielen te zetten voor maximaal 3300 euro? 6 spannende all-mountain MTB's op de proef gesteld.Foto: Markus Greber

Welke fabrikant slaagt erin om een degelijke allround fiets op wielen te zetten voor maximaal 3300 euro? 6 spannende all-mountain MTB’s op de proef gesteld.

Wat is er nieuw: Superfully Bold Unplugged; plus: Cube One en Vitus Mythique

In het frame geïntegreerde dempers zijn de specialiteit van Bold. Met de nieuwe editie van hun Super Enduro slaan de Zwitsers opnieuw nieuwe wegen in. Daarnaast: met de Stereo ONE44, ONE55 en ONE77 herlanceert Cube zijn volledige gamma met veerweg van 140 tot 170 millimeter. En de nieuwe trailfiets Vitus Mythique trekt beginners en koopjesjagers aan met prijzen tussen 1799 en 2799 euro.

Bandentest: Enduro bandencombinaties van Conti, Maxxis &Schwalbe

Maxxis, Continental en Schwalbe – deze drie fabrikanten domineren de markt voor mountainbikebanden. Wat gebeurt er als je hun beste endurocombinaties vraagt om klappen uit te wisselen? En waarom is de keuze van het merk secundair?

Aansprakelijkheidsvraag: Welke invloed hebben karkassen, rubbersamenstelling en loopvlak op de banden van de topmerken Continental, Maxxis en Schwalbe?Foto: Georg Grieshaber

Aansprakelijkheidsvraag: Welke invloed hebben karkassen, rubbersamenstelling en loopvlak op de banden van de topmerken Continental, Maxxis en Schwalbe?

Vergelijking van pechhulpen: Gereedschap & pompen onderweg

Fietsen in de kou is een echte uitdaging voor functioneel textiel dat zich het dichtst bij de huid bevindt. Alleen in een smal temperatuurbereik brengt het lichaam de volledige prestaties. Zweet en kleding reguleren de mate van warmte. De elf ondershirts met lange mouwen in de test laten zien hoe verschillend de fabrikanten ermee omgaan.

Pomp en minitool maken deel uit van de absolute basisuitrusting voor toerfietsers. We hebben de nieuwste concepten onder de loep genomen.Foto: Georg Grieshaber

Pomp en minitool maken deel uit van de absolute basisuitrusting voor toerfietsers. We hebben de nieuwste concepten onder de loep genomen.

Dienst

Fitness: Hartgezondheid – cardiocheck is ook de moeite waard voor hobbyfietsers

Reizen &tours

Zwitserland: Bernina – in 2 dagen rond het enige 4000m massief in de Oostelijke Alpen

Het rondvaren van het Bernina-massief in 1999 was een echte uitdaging. Dat zou makkelijker moeten met de middelen van nu, dacht reisauteur Andi Kern en spande de strop rond de enige vierduizender in de Oostelijke Alpen aan.

Gids in de omgeving Zittau Mountains

Bizarre rotsformaties die doen denken aan Moab en groene bergkegels uit de oude vulkanische tijden – het kleinste middelgebergte van Duitsland maakt vooral indruk met zijn trailverbindingen buiten de landsgrenzen.

Rotsreuzen: Het Zittau-gebergte in het zuidoosten van Saksen staat bekend om hun unieke rotsformaties.Foto: Phillip Herfort

Rotsreuzen: Het Zittau-gebergte in het zuidoosten van Saksen staat bekend om hun unieke rotsformatiesn.

Nieuws

Tijdschrift

  • UCI World Cup 2023: alle data en informatie
  • Refurbished trend: Wat heb je aan refurbished gebruikte fietsen?
  • Chassisservice: Is regelmatig onderhoud een oefening om geld te verdienen, of een verstandige investering?

Vermaak

Bandenrecycling: ’s Werelds eerste closed-loop systeem voor afgedankte banden

Wat te doen met oude, versleten fietsbanden? Dat is tot nu toe de onopgeloste vraag geweest. Terwijl grote bedrijven nog nadenken over de eerste stappen, heeft bandenfabrikant Schwalbe een recyclingsysteem ontwikkeld dat elke motorrijder vanaf nu kan gebruiken.

DIY project: Ultralight hardtail gemaakt van vliegtuig aluminium

Thomas Lukasczyk was gefascineerd door vliegen. Dus bouwde hij zelf een vliegtuig. Toen hij het mountainbiken ontdekte, was hij net zo streng. De hardtail gemaakt van aluminium plaatwerk is ultralicht, mega robuust en technisch gerelateerd aan een Airbus.

Ultralichte hardtail van minder dan 8 kilo gemaakt van vliegtuigaluminium: De constructie van geklonken aluminiumplaten stelde Thomas in staat om een extreem lichte en stabiele constructie te creëren.Foto: Adrian Vesenbeckh

Ultralichte hardtail van minder dan 8 kilo gemaakt van vliegtuigaluminium: De constructie van geklonken aluminiumplaten stelde Thomas in staat om een extreem lichte en stabiele constructie te creëren.

Lees ook:   Borstband voor dames: De Garmin HRM-Fit hartslagmeter voor clip-on

Inhoud: BIKE 02/2023 in een oogopslag

BIKE 03/2023 – InhoudFoto: BIKE Magazin

BIKE 03/2023 – Inhoud

Alle testfietsen in het magazine

Volledig

Opmerking voor alle BIKE-abonnees

Beste abonnees,
als u vragen heeft over uw abonnement, neem dan contact op met onze Abonnementsservice. U kunt hem per e-mail bereiken op abo.bike@delius-klasing.de of telefonisch op +49521559922.

Veel plezier met de nieuwe editie,
Uw BIKE redactie

BIKE 03/2023 – nu in de winkels!Foto: BIKE Magazin

BIKE 03/2023 – nu in de winkels!

BIKE 03/2023 – nu beschikbaar. Bestel het gedrukte magazine direct bij u thuis, blader door de digitale editie op het web of lees BIKE altijd en overal in de Delius Klasing kiosk app voor iOS of Android.

BIKE is ook verkrijgbaar bij de kiosk bij u in de buurt of tegen een bijzonder lage prijs en handig abonnement.

Op sommige van onze websites maken wij gebruik van zogenaamde affiliate links. Deze zijn gemarkeerd met sterretjes. Als u op een dergelijke affiliate link klikt en via deze link winkelt, ontvangen wij een commissie van de betreffende online shop of aanbieder (zoals Rose of Amazon). Voor u verandert de prijs niet.

Source link