Hardtails van 1199 tot 1799 euro: 9 sportieve instap hardtails in de test

BIKE tests – Inhoud

Test: 9 hardtails voor beginners tussen de 1200 en 1800 euro

Conclusie over de test van de 9 hardtails

Details – dit is wat we merkten

Dit is waar het om gaat bij het kopen van een instap hardtail

Cijfers, data, feiten: De 9 hardtails in vergelijking

Deze 9 hardtails zijn te vinden in de test:

(Klik hier om naar de individuele evaluatie te gaan)

Testrapport Hardtails

“En, hebben deze fietsen nog bestaansrecht?” Dimi’s vraag is even provocerend als plotseling en vangt ons net op het moment dat we de geteste hardtails terug naar het testlab duwen. Als hoofdredacteur van FREERIDE is Dimitri allang gestopt met het omgaan met veerweg onder de 140 millimeter, laat staan MTB’s die geen schok hebben. Hij stapt niet eens op een hardtail om naar kantoor te pendelen, maar rijdt zijn 40 dagelijkse kilometers af op de enduro. Ik vraag me af: Wat is er geworden van de fascinatie van de hardtail en is het eigenlijk alleen de prijs waarmee de instapfietsen kunnen overtuigen in dit testveld?

Goedkope fietsen voor beginners

Met prijzen variërend van 1199 tot 1799 euro zijn de negen hardtails in de test aangenaam betaalbaar, in plaats van extravagant en onredelijk. Alle negen fietsen zijn gericht op beginners en zijn berekend met een scherp potlood. Aangezien er grote hoeveelheden van deze wielen worden geproduceerd en verkocht, zijn het vaak een paar centen die beslissen over de specificatie van de add-on onderdelen. Met een maximaal prijsverschil van 450 of 600 euro (de Stevens Sentiero voor 1799 euro diende als referentiefiets) moet je altijd de prijs-prestatieverhouding en ook het distributiekanaal in de gaten houden. Het is duidelijk dat een gespecialiseerd retailmerk niet hetzelfde niveau van apparatuur kan leveren als een verlader tegen dezelfde prijs.

Lees ook:   Nieuwe Intend Hover Opt.: Geoptimaliseerde MTB-schokdemper gemaakt in Freiburg

De dealer als contactpersoon en servicepartner ter plaatse moet ook ergens van leven en zorgt voor steeds grotere zorgen. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee. Met Drag, Whyte en Canyon zijn drie verladers in de test, waarbij Drag en Whyte ook verkopen via geselecteerde gespecialiseerde retailers. Alleen Canyon biedt haar fietsen uitsluitend online aan. Voor een prijs van 1449 euro spant het bedrijf uit Koblenz zijn spierballen. De ingebouwde componenten in de Grand Canyon vallen op. Je zult op geen van de fietsen een betere uitrusting vinden – zelfs niet op de referentiefiets van Stevens.

Eerste excursies in het terrein zijn altijd mogelijk met de hardtails uit onze test.Foto: Max Fuchs

Eerste excursies in het terrein zijn altijd mogelijk met de hardtails uit onze test.

Waarom een hardtail nog steeds zin heeft

Maar terug naar de zoektocht naar de fascinatie van hardtail. Wat onderscheidt een hardtail eigenlijk? Wat zijn de voordelen van deze unieke rijervaring? Een hardtail leeft vooral van het lage gewicht en de ongefilterde voortstuwing. Iedereen die wel eens op een peperdure carbon hardtail van slechts 8,5 kilo heeft gezeten, weet waar ik het over heb. Elke inspanning, hoe klein ook, wordt zonder verlies omgezet in voortstuwing. De fiets kan met speels gemak over het parcours worden gestuurd en gaat samen met de rijder over in een eenheid. Met gemiddeld 13,5 kilo zonder pedalen is ons testveld echter ver verwijderd van deze ideale waarde, waardoor een groot deel van de theoretisch mogelijke fascinatie er bij de start letterlijk uitspat. Alleen Cube weet zich met de twee kilo lichtere Reaction te onderscheiden van de concurrentie en brengt een gevoel van levendigheid over. Voor de rest van het veld is er in ieder geval de kleine troost dat volledig in deze prijsklasse minstens één tot twee kilo meer weegt.

Maar zelfs als de start van een instapmodel hardtail niet op racefietsniveau kan zijn, blijft in ieder geval de hoge efficiëntie van dit type fiets bestaan: een hardtail kent noch de invloeden van de aandrijving, noch de noodzaak om een demper te blokkeren, ongeacht hoe hard de rijder op de pedalen hamert. Dit geldt vooral op vlakke oppervlakken, waar een geveerde achterkant sowieso geen voordelen oplevert.

Lees ook:   Cadeaus voor e-mountainbikers: Adrian Kaether: Mijn top 3 voor Kerstmis voor 30 – 100 euro

Hardtails zijn robuust en onderhoudsarm

Een andere niet onbelangrijke aas trekt de hardtails uit het frame vanwege hun eenvoudige constructie. Hoewel defecten in de schokdemper nu vrij zeldzaam zijn, maken het losdraaien van schroeven op de achterste driehoek, lagerspeling of defecten deel uit van het dagelijks leven van een volledige rijder. Ten laatste na langdurig gebruik in combinatie met vocht en vuil, de lagers zijn verschuldigd en moeten worden vervangen. Minder onderdelen en eenvoudige technologie spreken duidelijk voor de hardtail als robuuste metgezel.

Dimitri’s initiële vraag over de raison d’être van instap-hardtails kan zeker met een ja worden beantwoord – ook al is er nog veel ruimte voor verbetering in de rijervaring, gemeten aan de volledige.

CONCLUSIE van Peter Nilges, BIKE test manager:

De tijd dat je voor 1000 euro een hardtail met complete Shimano XT uitrusting kon kopen is al lang voorbij. Stijgende productiekosten en inflatie verminderen apparatuur en verhogen het gewicht. Offroad rijplezier begint dan ook meestal pas rond de 1500 euro. Aan de andere kant zijn de selectie van hardtails en de mogelijke toepassingsgebieden aanzienlijk gegroeid. Onder de sportieve hardtails heeft de Cube met zijn lichtgewicht carbon frame de rand, Giant levert de beste trailprestaties. De Canyon plaatst zichzelf ook ver vooruit met zijn topuitrusting en beheert de evenwichtsoefening tussen sport en trail.

Peter Nilges, BIKE Test ManagerFoto: Max Fuchs

Peter Nilges, BIKE Test Manager

Details – dit is wat we merkten tijdens de hardtail-test

Ontbrekende steekassen: Quick releases vind je niet op hoogwaardige fietsen. In onze testgroep vind je ze af en toe, zoals op de Rockshox Judy voorvork in de bh of op de voor- en achterwielen in de Whyte.

Drie belangrijke punten voor het kopen van een instap hardtail

1 Toepassing: Sport of Trail?

2 Uitrusting rond de fiets

Als je helemaal opnieuw begint, moet je nog steeds een budget (200 – 300 euro) plannen voor essentiële apparatuur. Helm, bril, handschoenen en idealiter MTB-schoenen zijn net zo noodzakelijk als een reservebuis, mini-tool, minipomp en vaak niet meegeleverde pedalen.

3 Besparen op de volledig

Als het budget beperkt is tot 1500 euro, kun je bij de aankoop van een nieuwe niet om de hardtail heen. Als u echter nog steeds niet zeker weet of een volledig de betere keuze zou zijn, moet u dieper in uw zak graven of gebruikt kopen. Aanbevolen trail fulls, zoals de Vitus Mythique (BIKE 4/23), beginnen bij iets minder dan 2000 euro. Aan de andere kant maakt de volledig compromisloze en comfortabele off-road gebruik mogelijk.

Relatief goedkoop, onderhoudsarm en lichter dan een volledig. Er zijn veel punten in het voordeel van een hardtail.Foto: Max Fuchs

Relatief goedkoop, onderhoudsarm en lichter dan een volledig. Er zijn veel punten in het voordeel van een hardtail.

De beoordelingen van de instap-hardtails in detail

De Stevens Sentiero, die 1799 euro kost, dient als referentie. Het lage gewicht en de beste prestaties bergop leiden de Cube Reaction C:62 naar de top van de sportieve hardtails. De Giant Fathom beveiligt de trailkroon in onze test van single-star hardtails.

Puntentabel voor instap hardtailsFoto: BIKE testafdeling

Puntentabel voor instap hardtails

Stijfheid

Stijfheid: De absolute framestijfheid is voldoende voor allemaal. Het lichtgewicht carbon frame van Cube neemt op indrukwekkende wijze het voortouw op het gebied van STW-waarde.Foto: BIKE testafdeling

Stijfheid: De absolute framestijfheid is voldoende voor allemaal. Het lichtgewicht carbon frame van Cube neemt op indrukwekkende wijze het voortouw op het gebied van STW-waarde.

Traagheid van de waaier

Traagheidswiel: De wielen in Cube en Stevens zijn uitgerust met smalle cross-country banden en kunnen Het is het beste om te versnellen.Foto: BIKE testafdeling

Traagheidswiel: De wielen in Cube en Stevens zijn uitgerust met smalle cross-country banden
en worden het best versneld.

Gewichten van fietsen en onderdelen

Gewichten¹: Met een carbon frame en lichtgewicht wielen is de Cube ongeëvenaard in licht. Gemiddeld wegen de fietsen net geen 14 kilo. Breezer scheurt naar boven.Foto: BIKE testafdeling

Gewichten¹: Met een carbon frame en lichtgewicht wielen is de Cube ongeëvenaard in licht. Gemiddeld wegen de fietsen net geen 14 kilo. Breezer scheurt naar boven.

¹BIKE-metingen. ²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-laboratoriummeting) en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten). Evaluatie volgens de criteria voor ■ XC hardtails of ■ trail hardtails. De factorisatie verandert afhankelijk van de categorie.

Stijfheid: Grijs: Stijfheid-tot-gewicht (STW), het quotiënt van stijfheid en framegewicht wit: absolute stijfheid in Newton per mm doorbuiging. De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler-Institut.

Traagheidswaaiers: hoe lager de waarde, hoe beter de waaiers kunnen worden versneld.

¹Gewicht: BIKE metingen, ²met pedalen (350 g), ³zonder demper, met achterste steekas, 4met banden, cassette en remschijven.

Source link