Giant Fathom 29 2 – Testwinnaar “Trail” – instap hardtails 2023

De Giant Fathom is de derde hardtail in het stel die in de categorie Trail past. In vergelijking met de klassieke instap-hardtail met een cross-country focus heeft de Giant een langere verende voorvork, een vlakkere stuurhoek en een kortere stuurpen voor direct weggedrag. Voor meer grip en comfort geven de Taiwanezen hun trail hardtail fat 2.5-banden ook, die al standaard rollen in de tubeless setup. Al met al zorgt dit voor een zeer veilige rijervaring en rijplezier, zelfs als het parcours veeleisender wordt.

Giant’s eigen vork reageert netjes en biedt gemakkelijk te gebruiken reizen. Alleen een klaterend geluid tijdens de snelle rebound vertroebelde het verder succesvolle beeld minimaal. Bergop is de zitpositie in balans. Door de zware banden accelereert de Giant Fathom echter rustig, ook als het totaalgewicht onder de 14 kilo blijft.

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

Source link

Lees ook:   carbon mountainbike