Flyer Goroc TR:X: Zorgeloze crossover e-bike met Pinion MGU

De Pinion MGU was het absolute hoogtepunt van Eurobike 2023. Motoren met geïntegreerde handgeschakelde transmissies zijn vaker in de beurshallen te zien geweest – maar meestal in prototypestatus en met weinig uitzicht op grote marktrelevantie. Het is een ander verhaal met de worp van Pinion. Voor de lancering van het product hebben de transmissiespecialisten verschillende bekende fabrikanten aan boord, die tegelijkertijd hun fietsen met de innovatieve motor-transmissie-eenheid presenteerden. Onder hen: de Zwitserse e-bikepionier Flyer en de Goroc TR:X.

E1.12 is de naam van de motor-transmissie-eenheid van Pinion die zowel stuwkracht als versnellingswisselingen biedt in de Flyer Goroc TR:X.Foto: Florentin VesenbeckhE1.12 is de naam van de motor-transmissie-eenheid van Pinion die zowel stuwkracht als versnellingswisselingen biedt in de Flyer Goroc TR:X.

Klik hier voor de uitgebreide test van de Pinion MGU!

De feiten over de Goroc met Pinion MGU

  • Motor en versnellingen: Pinion MGU E1.12
  • Batterij: 700 Wh + optionele range extender
  • Wielmaat: 29 inch
  • Veerweg: 130 mm
  • Carbon hoofdframe, aluminium achterdriehoek
  • Crossover fiets, ook verkrijgbaar met volledige uitrusting
  • Ceintuur
  • Max. toegestaan Totaal gewicht: 150 kg
  • Prijs: vanaf 8699 Euro
  • Vier framematen S t/m XL

De Flyer Goroc TR:X 8.63 XC is het sportiefste model in de serie en is het duidelijkst ontworpen voor off-road gebruik. 8999 euroDe Flyer Goroc TR:X 8.63 XC is het sportiefste model in de serie en is het duidelijkst ontworpen voor off-road gebruik. 8999 euro

Voor minimaal onderhoud wordt de fiets geleverd met riemaandrijving. Forenzen, all-weather gebruikers en frequente chauffeurs kunnen zich verheugen. Ook het toegestane totaalgewicht van 150 kilo is sterk. Zo’n hoge gewichtslimiet is zeldzaam op e-mountainbikes. De fiets, de rijder en alle uitrusting worden geteld.

Poorten carbon band op de Flyer Goroc TR: X - het kan nauwelijks eenvoudiger te onderhouden.Foto: Florentin VesenbeckhPoorten carbon band op de Flyer Goroc TR: X – het kan nauwelijks eenvoudiger te onderhouden.

De batterij van de Flyer Goroc TR:X

Een kenmerk van Flyer’s E-MTB’s is het gemakkelijk verwijderen van de batterij aan de zijkant. Deze functie krijgt ook de Pinion-fiets van het merk. 700 wattuur aan capaciteit wordt geleverd door de energiebron, waaraan een afdekking in framekleur is bevestigd. De batterij is beveiligd met een sleutel. Als u het slot opent, kan de batterij aan de zijkant worden verwijderd. Op de accu zelf is een handvat gemonteerd, wat de bediening nog makkelijker maakt. Als de 700 wattuur niet genoeg voor u is, kunt u een extra range extender in de framedriehoek bevestigen.

De 700 Wh accu kan uit de onderbuis aan de zijkant worden verwijderd. Het ontgrendelen gebeurt via het Abusslot.Foto: Florentin VesenbeckhDe 700 Wh accu kan uit de onderbuis aan de zijkant worden verwijderd. Het ontgrendelen gebeurt via het Abusslot.Praktisch: De batterij met een comfortabele handgreep.Foto: Florentin VesenbeckhPraktisch: De batterij met een comfortabele handgreep.Met de optionele range extender in de framedriehoek (535 Wh) is in totaal 1235 wattuur aan boord. Range anxiety hoeft niet zo snel te ontstaan.Foto: FlyerMet de optionele range extender in de framedriehoek (535 Wh) is in totaal 1235 wattuur aan boord. Range anxiety hoeft niet zo snel te ontstaan.

Modellen en prijzen

Flyer Goroc TR:X 4.63 – 8699 Euro

Het instapmodel wordt geleverd met een chassis van SR Suntour en TRP-remmen. Bagagerek, spatborden, voor- en achterlichten, evenals een zijstandaard zijn geïnstalleerd in de fabriek. Een hoogwaardige Abus vouwsluiting is ook inbegrepen in het pakket.

Flyer Goroc TR:X 4.63Flyer Goroc TR:X 4.63

Flyer Goroc TR:X 8.63 – 8999 Euro

Voor 300 euro meer is er een update van een Fox-chassis bestaande uit een AWL-vork en DPS-demper, evenals een groter FIT-display. De goedkopere wielen maken plaats voor een systeemwielset van Mavic.

Flyer Goroc TR:X 8.63Flyer Goroc TR:X 8.63

Flyer Goroc TR:X 8.63 XC – 8999 Euro

Het 8.63 XC-model heeft de meeste mountainbikegenen in de serie. In ruil daarvoor laat het af van de meeste alledaagse functies af fabriek. Hij wordt dus geleverd zonder bagagerek, spatborden, slot en permanent geïnstalleerd verlichtingssysteem. Super: Optionele lampen kunnen eenvoudig worden vastgeklikt via Monkey Link-interfaces. Een Fox 34 Rhythm, Shimano XT remmen en Schwalbe’s snelle wicked-will banden en een iets breder stuur maken het toerpakket compleet.

Flyer Goroc TR:X 8.63 XC // 130 mm // 29 inch // 8999 EuroFlyer Goroc TR:X 8.63 XC // 130 mm // 29 inch // 8999 Euro