Flowline en Flowline SE: nieuwe MTB helmen van Troy Lee Designs

Met steeds nieuwe ontwerpen, kleurvarianten en kleine aanpassingen behoorden de A1 en A2 tot de klassiekers in het helmassortiment van Troy Lee Designs. In onze laatste helmtest in BIKE 12/2020 schitterde de A2 met uitstekende prestaties op het gebied van impact- en rotatiebescherming. Met solide waarden voor ventilatie en comfort kon de A2 met zijn aanzienlijke staartvin zelfs de testoverwinning veiligstellen. Nu duwt Troy Lee de verouderde modellen op de gevelbeplating.

De nieuwe flowline vervangt de verouderde A1- en A2-modellenFoto: Troy Lee Designs

De nieuwe flowline vervangt de verouderde A1- en A2-modellen

Vervanging voor de Troy Lee klassiekers A1 en A2

Maar de opvolgers staan al in de startblokken. Flowline en Flowline SE zijn de namen van de twee nieuwe trailhelmen van Troy Lee Designs. Hier hebben de ontwikkelaars zich vooral gericht op een minimalistisch, futuristisch ontwerp. De eenvoudige zijlijn loopt wat verder naar beneden en biedt zo optimale bescherming bij vallen. In totaal 14 ventilatieopeningen, voornamelijk aan de voor- en achterzijde, moeten zorgen voor een goede tocht en oververhitting voorkomen, zelfs op beklimmingen.

Beide varianten van de Flowline zijn uitgerust met een MIPS-voering, die bedoeld is om rotatiekrachten te verminderen.Foto: Troy Lee Designs

Beide varianten van de Flowline zijn uitgerust met een MIPS-voering, die bedoeld is om rotatiekrachten te verminderen.

Hetzelfde zijn het dubbel in hoogte verstelbare vizier, waaronder een bril kan worden geplaatst, evenals een drievoudig verstelbaar verstelsysteem met gemakkelijk toegankelijk draaiwiel.

Het vizier kan in twee standen worden versteld en beschermt de ogen tegen verblindende zonFoto: Troy Lee Designs

Het vizier kan in twee standen worden versteld en beschermt de ogen tegen verblindende zon

Flowline met eenvoudigere apparatuur

Met zijn iets gereduceerde uitrusting is de Troy Lee Designs Flowline vooral gericht op beginners en prijsbewuste motorrijders. Zij kunnen kiezen uit in totaal elf kleurvarianten voor de 129,99 Euro MTB helm. Naast het helmkussen is het vizier ook verkrijgbaar als reserveonderdeel in de kleuren die bij de helm passen.

Troy Lee vertrouwt op een eenvoudige zijlijn voor de nieuwe flowline

Fietshelm Flowline: meer bescherming en functies met de SE-variant

Wil je een iets hogere kwaliteit uitrusting, dan kun je gebruik maken van de veel duurdere fietshelm Flowline SE. Hier krijg je voor 189,99 euro naast de al genoemde functies, zoals het MIPS-systeem, het verstelbare vizier en de in hoogte verstelbare schroefdop, naast een echt praktische magnetische sluiting van Fidlock en een antimicrobieel helmkussen.

Unique selling point: de magnetische sluiting van Fidlock is voorbehouden aan de SE variantFoto: Troy Lee Designs

Unique selling point: de magnetische sluiting van Fidlock is voorbehouden aan de SE variant

Zelfs als de fietshelm visueel niet verschilt van zijn goedkopere tegenhanger, is deze compleet anders: de binnenschaal bestaat uit twee EPS-materialen van verschillende dichtheden. Dit moet nog beter beschermen tegen klappen bij hoge en lage snelheid.

De Flowline SE verschilt visueel nauwelijks van de goedkopere versie

Troy Lee ontwerpt Flowline en Flowline SE in detail

Flowline SE Extra Uitrusting

  • Fidlock magnetisch slot
  • EPS-binnenschaal met dubbele dichtheid voor meer bescherming
  • Ademend, antimicrobieel helmkussen

Prijs: 189,99 / 129,99 Euro (Flowline SE / Flowline)

Overtuigende waarden in het testlaboratorium

In het testlaboratorium van Virginia Tech, een van de toonaangevende instituten voor helmtests, waren beide versies van de Flowline al overtuigend over de hele lijn. Beide varianten behaalden de zogenaamde 5-sterrenbeoordeling en daarmee het hoogste cijfer in de test. We hebben al een van de eerste testmonsters bemachtigd en zullen binnenkort meer rapporteren over de nieuwe trailhelm van Troy Lee Designs.

Source link