Van Nicholas Ventus Titanium Jr.: Waaier voor de volgende generaties

Wie herinnert zich nog zijn eerste keer op de fiets? Het moment dat alles veranderde. De trainingswielen waren losgeschroefd. Eerst links en dan rechts. Papa of mama hield de fiets bij het zadel en het voelde bijna als fietsen. Totdat het zonder hulp van buitenaf lukte, waren er wat pleisters en valpartijen nodig. En dan succes! Maar het is ook makkelijker: Met een loopfiets leren zelfs de allerkleinsten spelenderwijs en met de nodige veiligheid hun evenwicht te bewaren.

Ventus Titanium Jr. is de naam van het nieuwe wiel van de Nederlandse titaniumexpert Van Nicholas, die zowel bijzondere MTB’s als race- en toerfietsen bouwt. Vernoemd naar de grote racefiets broer of zus, is de Ventus loopfiets bedoeld om kinderen van 3-5 jaar bij hun start in het bikerleven te begeleiden – en hen te inspireren. “Titanium is zowel licht als robuust, waardoor het het perfecte materiaal is voor zeer jonge rijders”, zegt Ralph Moorman, Managing Director van Van Nicholas.

Er is niet veel aan – “vanwege het ontwerp” – op het wiel, maar het frame, het stuur en ook de stuurpen zijn gemaakt van hoogwaardig titanium, dat ook wordt gebruikt voor de volwassen fietsen: Aerospace Grade 3AL / 2.5V. Aan het stuur van de Van Nicholas Ventus Jr. is speciaal gedacht. Rubberen handvatten met een kleine diameter zorgen ervoor dat de kleine handjes goed kunnen grijpen en de grote stuuruiteinden voorkomen uitglijden van het handvat en beschermen tegen vallen. Een full carbon voorvork en 12-inch carbon velgen (!) verminderen het gewicht zelfs met deze mini-afmetingen.

Lees ook:   verende zadelpen mountainbike

De Van Nicholas Ventus Titanium Jr. groeit met je mee

De intrede in het fietsen lukt al vanaf 3 jaar met de loopfiets. Met een gewatteerd zadel en een in hoogte verstelbare zadelpen begeleidt de Ventus Titanium Jr. de kinderen een paar jaar en groeit met hen mee totdat de eerste fiets met remmen en versnellingspook kan worden gekocht. Het wiel heeft ook een speciale functie: een geïntegreerd voetplatform. Jonge aanstormende motorrijders kunnen de rijervaring van een echte fiets ervaren door hun voeten op het platform te zetten. Waar anders de trapas zit, heeft Van Nicholas het frame een beetje verbreed en afgevlakt, zodat de voeten daar ondergebracht kunnen worden. Zodat de kinderen kunnen beginnen met hun eerste pogingen om het op de loopfiets te “rollen”.

Meer loopfietsen en MTB voor kinderen vind je hier:

Het idee achter een titanium loopfiets voor kinderen is duurzaamheid en duurzaamheid. Zeker, banden en grips zullen slijten en het frame zal wat krassen krijgen. Maar de eerste kan relatief goedkoop worden geruild. En titanium kan steeds opnieuw worden gepolijst en is net zo robuust als staal. In het beste geval kan de Van Nicholas Ventus Jr. generaties lang worden geërfd – of in ieder geval heel goed worden verkocht wanneer de kleintjes naar de eerste volledig klimmen.

Toch is de Van Nicholas loopfiets een beetje duur. Voor net geen 1000 euro is er de Titan Ventus Jr. Je zou echter kunnen zeggen dat de aankoop uiterlijk na de vierde generatie weer de moeite waard was. In de woorden van Ralph Moorman: “De Ventus Jr. is de perfecte fiets voor de eerste fietsavonturen van je kinderen. En hun kinderen… En hun kinderen…”

Lees ook:   beste mountainbike routes nederland

Alle belangrijke gegevens van de Van Nicholas Ventus Jr.

Source link