Freerider 2023: Norco Shore A1 Review – Kustwacht

Het is gemakkelijk om de Norco Shore te pesten. Omdat het zwaar is als een downhiller. En traag als een loden bal in de zandbak. Maar als de zwaartekracht uit de hand loopt, stijgt de Shore op bij Luzi. Om het concept van de Shore te begrijpen, moet je weten waar deze aluminium bolide met zijn enorme high-pivot kinematica vandaan komt. Uit British Columbia, Canada. Gebouwd op de Northshore, voor de Northshore, genaamd: Northshore. En dat zegt genoeg, want daar komt het op neer met stunts, valpartijen, vetsprongen in steil terrein.

Voor ons daarentegen lijkt de Norco Shore een beetje op de Hummer-truck in München-Schwabing, een beetje misplaatst. Met andere woorden, om de sterke punten van de Norco freerider te voelen, heb je het juiste terrein nodig – zoals de Hummer. Bij bochtige bikeparkroutes loopt de fiets snel vast en vraagt hij voortdurend fysieke inspanning. Zonder snelheid wordt de Shore traag, springt te kort, kleeft aan de grond, heeft druk nodig als een tiener die lui is om te leren. Als het terrein echter boos en steil wordt, wordt het gewichtsnadeel omgekeerd. Dan is de Norco vol en stabiel op de baan, ondersteund door zijn gemakkelijk te slikken chassis. Het overlaadt de rijder met zelfvertrouwen en moedigt hem aan om vast te houden aan wat er voor het voorwiel verschijnt.

We hebben de Norco Shore al getest in Medium, nu in Large. Hoewel de trend naar langere fietsen gaat, raden we in dit geval het medium frame aan met een bereik van 460 met een hoogte van ongeveer 1,80 meter.

Lees ook:   Waalse schatkist: op de UNESCO-fietsroute door het zuiden van België