Factor Lando HT: Race hardtail in de BIKE test

Tot een jaar geleden schetste het portfolio van Factor een duidelijk beeld: racefietsen, triatlonraketten en aerofietsen – de kerncompetenties van de fabrikant waren duidelijk wegwielrennen. Sinds het modeljaar 2022 proberen de Engelsen ook de familie Lando in de offroadsector. Om trouw te blijven aan het DNA van het bedrijf, heeft Factor de hardtail Lando HT speciaal afgestemd op ambitieuze racers.

Het edele koolstofvezel chassis van de Factor Lando HT weegt 1090 gram in maat L in het BIKE testlaboratorium. Een behoorlijke waarde voor een debuutwerk, zelfs als de lichtste MTB hardtail frames op de markt zelfs ver onder de 900 gram scoren.

Uitgerust met chique carbon wielen en add-on onderdelen van zusterbedrijf Black Inc., bereikt de Lando HT een kant-en-klare 9,3 kilo. De nieuwkomer pareert scherpe tussenklimmingen of harde snelheidsverhogingen zonder problemen. Zelfs als we naar de geometriegegevens kijken, kan de Factor Lando HT zijn race-DNA niet ontkennen. Het extreem lange bereik en een 80 millimeter lange steel overspannen de piloot letterlijk over de framedriehoek. Hardgekookte marathonscheuren waarderen de extreem uitgerekte rijpositie.

De factor mountainbike voldoet echter niet aan de eisen van een moderne racefiets met deze afmetingen. De 69 graden steile stuurhoek is te nerveus. De gestrekte rijpositie biedt te weinig manoeuvreerruimte tijdens technische manoeuvres. Bij 38 N/mm is de stijfheid van het frame ook laag. Er is positieve feedback bergafwaarts voor de onberispelijke responsiviteit van de vork en de verrassend betrouwbare bandengrip – ondanks dat hij slechts 2,25 inch breed is, let wel. Ook het zitcomfort is aangenaam hoog.

Lees ook:   Betrokkenheid Van Moof: Nederlandse e-bikefabrikant failliet

ALGEMEEN BERGOP: 106.8 VAN 125

TOTAAL: 69.75 VAN 95

¹ Prijs plus kosten voor verpakking, verzending en reconciliatie, indien van toepassing.

² Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-vonnis is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250–205 p.), zeer goed (204,75 –180 p.), goed (179,75 –155 p.), bevredigend (154,75 –130 p.), met zwakke punten (129,75 –105 p.), onvoldoende (104,75 – 0 p.). De weging van de punten in de individuele beoordelingscriteria varieert afhankelijk van de fietscategorie.

Source link