Fantic Rampage: Superlichte XC-E-MTB uit Italië

Dat Fantic van veel veerwegen houdt, is iets waar het bedrijf uit Vicenza, Italië, traditioneel geen geheim van maakt. Geen wonder: Fantic bouwt al sinds 1968 crossmotoren en betrad ook de e-bikemarkt met navenant high-travel enduro’s zoals de Integra Race.

Maar de Italianen willen ook het gewicht niet verwaarlozen in hun ontwerpen. Met 720 wattuur, 90 Newtonmeter en minder dan 20 kilogram is de All Mountain XTF naar verluidt de lichtste fiets in zijn klasse. Nu neemt Fantic de lichtgewicht constructie tot het uiterste en presenteert de Rampage op het BIKE Festival in Riva. In tegenstelling tot wat de naam in eerste instantie doet vermoeden, een lichte e-MTB van 15,5 kilo met strakke veerweg, ultralichte uitrusting en TQ-motor.

Fantic Rampage 1.2 // TQ HPR 50 // 360 wattuur // 120 millimeter // 29 inch // 11590 euro // 15,5 kg (specificaties van de fabrikant).Foto: Adrian Kaether

Fantic Rampage 1.2 // TQ HPR 50 // 360 wattuur // 120 millimeter // 29 inch // 11590 euro // 15,5 kg (specificaties van de fabrikant).

De feiten over Fantic Rampage

Met hun eerste, full-suspension mountainbike in de cross-country sector wil Fantic de kloof overbruggen tussen krachtige e-MTB’s en fietsen zonder motor. Streefgewicht: Minder dan 16 kilogram. De keuze viel dan ook op een fiets met verminderde veerweg en sportieve eisen, evenals op het lichtgewicht aandrijfsysteem van TQ.

Fantic Rampage: gewichtsgeoptimaliseerd full carbon frame en AXS-tandwielen met kabel

De Rampage wordt daarom geleverd met een full carbon frame inclusief een carbon rocker. Aan de achterzijde is het achterste lager (Horst-Link) om gewichtsredenen achterwege gelaten en vertrouwt, net als bij de concurrenten van Scott of Rotwild, op buigbare liggende achtervorken. De designtaal van het nieuwe frame lag de Italianen bijzonder na aan het hart. Het ontwerp moet inspireren en zo een emotionele band met de fiets creëren.

Ondertussen zijn bijna ongebruikelijk de geïntegreerde kabels, die niet door de headset maar door de balhoofdbuis in het frame lopen. Fantic vertrouwt ook op een kabelverbinding met de motor voor de modellen met een elektronische Sram-achterderailleur, die we nog niet in een productiefiets hebben gezien: Zeer goed, zodat je nooit de batterij op de achterderailleur in de gaten hoeft te houden.

Wacht eens even, waren de Sram-circuits niet draadloos? In principe wel. Bij Fantic wordt het circuit voorzien van energie uit het aandrijfsysteem via een poort op de TQ-motor. Dit elimineert het gedoe van het opladen van de AXS-batterij.Foto: Adrian Kaether

Wacht eens even, waren de Sram-circuits niet draadloos? In principe wel. Bij Fantic wordt het circuit voorzien van energie uit het aandrijfsysteem via een poort op de TQ-motor. Dit elimineert het gedoe van het opladen van de AXS-batterij.

Met een maximum van 50 Newtonmeter en 300 watt is de TQ-aandrijving inmiddels een bekende grootheid. Het maximale vermogen is niet zijn kracht, maar het is zonder twijfel de stilste elektrische aandrijving op de markt, en ook het bovenbuisdisplay en de onopvallende afstandsbediening kunnen punten scoren. In tegenstelling tot de concurrentie van Rotwild, Scott of Thömus, vertrouwt de cross-country E-MTB van Fantic op een verwijderbare batterij. Het proces vereist wat gereedschap en is niet ontworpen voor het regelmatig verwijderen van de batterij, maar indien nodig kan de batterij ook zonder werkplaats worden verwijderd of vervangen.

Lees ook:   kyoso mountainbike
De TQ HPR 50 is compact weggewerkt in de trapas van de nieuwe Fantic Rampage. Als u de klep onder de motor opent, die met twee schroeven is vastgezet, en de batterij ontgrendelt met verdere schroeven die van onderaf in de onderbuis worden geschroefd, kunt u de batterij ook verwijderen.Foto: Adrian Kaether

De TQ HPR 50 is compact weggewerkt in de trapas van de nieuwe Fantic Rampage. Als u de klep onder de motor opent, die met twee schroeven is vastgezet, en de batterij ontgrendelt met verdere schroeven die van onderaf in de onderbuis worden geschroefd, kunt u de batterij ook verwijderen.

Fantic Rampage: modellen, uitrusting en geometrieën

De Fantic Rampage zal beschikbaar zijn in twee verschillende versies. Het 1.2-model is afgezet met 120 millimeter veerweg voor een bijzonder efficiënte voortstuwing, terwijl het 1.4-model met 140 millimeter iets meer veiligheid en rijplezier bergafwaarts biedt. Beide modellen gebruiken hetzelfde frame, de verschillen in geometrie zijn te wijten aan twee verschillende uitval aan de achterkant.

Fantic Rampage 1.2: Pure lichtgewicht constructie

Met 120 millimeter veerweg is de sportieve 1.2 het topmodel in het assortiment. Beide apparatuur voor 8290 en 11590 euro zijn geoptimaliseerd voor minimaal gewicht. De bandenbreedte is hier met slechts 2,2 inch erg krap, maar de 1.2 kan scoren met 430 millimeter korte liggende achtervork en moet dus een zeer wendbaar weggedrag bieden. Afhankelijk van de framemaat ligt de stuurhoek tussen de 66 en 67 graden en is dus modern, maar het bereik van 463 millimeter in maat L en de zithoek van 74 graden zijn vrij conservatief. Voor de telescopische ondersteuning moeten de maten S en M het doen met 100 millimeter, terwijl L en XL respectievelijk 125 en 150 millimeter hebben.

Het Fantic Rampage 1.2 topmodel met 120 millimeter veerweg en Sram's nieuwe XX Transmission, afgebouwd voor lichtgewicht constructie, kost 11590 euro.Foto: Adrian Kaether

Het Fantic Rampage 1.2 topmodel met 120 millimeter veerweg en Sram’s nieuwe XX Transmission, afgebouwd voor lichtgewicht constructie, kost 11590 euro.

Lees ook:   Noble enduros 2023: YT Capra 29 Core 1 in test

Fantic Rampage 1.4: Lichte E-MTB voor trail en tour

De iets minder sportieve Rampage 1.4 is waarschijnlijk de beter hanteerbare en vergevingsgezinde fiets met 140 millimeter veerweg. De prijs is ook iets aantrekkelijker met drie toestellen voor 5490, 6690 en 9490 euro. Hier is de bandenbreedte 2,4 inch, door de andere uitval groeit de achtervorklengte naar een nog steeds handige 437 millimeter. Met respectievelijk 64,5 tot 65,5 en 75 graden zijn de stuur- en zithoeken iets moderner dan die van de cross-country broer, maar ook het bereik is met 463 millimeter in maat L kort. Helaas moet je het ook hier doen met weinig telescopische ondersteuningslift. Het is 100 millimeter voor S- en M-frames, respectievelijk 125 en 150 millimeter voor L- en XL-frames. Dat Fantic voor alle 1.4 modellen vertrouwt op een chassis van SR-Suntour is enigszins ongebruikelijk. De ontwikkelaars rechtvaardigen dit echter met de best mogelijke prijs-prestatieverhouding.

Waarschijnlijk de betere fiets voor velen: De Fantic Rampage 1.4 met 140 millimeter veerweg op de Expo op het Riva del Garda BIKE Festival.Foto: Adrian Kaether

Waarschijnlijk de betere fiets voor velen: De Fantic Rampage 1.4 met 140 millimeter veerweg op de Expo op het Riva del Garda BIKE Festival.

Conclusie Adrian Kaether, EMTB Editor

Met de Rampage biedt Fantic niet alleen de goedkoopste fiets met een stille TQ-aandrijving op de markt tot nu toe, maar zet het ook zijn eigen accenten in de nog jonge categorie cross-country e-bikes met bedrade AXS-versnellingen, stuurhoeken die met je meegroeien en in ieder geval met een beetje moeite om de accu te verwijderen. De geometrie is iets conservatiever dan de concurrentie, maar de Fantic moet zich erg comfortabel voelen op bochtige paden.

EMTB-redacteur Adrian Kaether.Foto: Georg Grieshaber

EMTB-redacteur Adrian Kaether.

Source link