Evoc Commute A.I.R. PRO 18: Airbag rugzak in plaats van noppenfolie pantser

Noppenfolie – of een airbag in je rugzak? Of het nu niet mooi en niet veilig is – of volledig mooi en volledig veilig: de Evoc Commute A.I.R. PRO 18 beschermt de nek, schouders, cervicale wervelkolom, sleutelbeenderen, rug en borststreek met een airbag in geval van een val. Zelfs de knisperende folie die Evoc gebruikte in een grappige actie in München kan dat niet. Wij waren erbij.

Toegegeven, de fietser in een complete outfit van noppenfolie ziet er grappig uit, maar de slogan die Evoc had gekozen voor de reclamecampagne is waar: “Niet mooi, niet veilig”. En het knetterende beschermende pantser is altijd onpraktisch. Met deze bizarre actie wil Evoc de aandacht vestigen op zijn Commute A.I.R. PRO 18 airbag rugzak. Overigens reageert de in München gevestigde fabrikant ook gekscherend op de kritiek uit de sociale mediagemeenschap, waar een gebruiker als recensie van de rugzak schrijft: “Ik kan mezelf ook in noppenfolie wikkelen.” Het begint bij het hoofdkantoor van Evoc.

Met twee e-bikes met monitoropstellingen wil Evoc de aandacht trekken in het wegverkeer. Achter de opvallende, rollende televisies volgt aan de ene kant de arme Sarah gewikkeld in noppenfolie en Wolfgang, die blij is met zijn veilige uitrusting met de airbag fietsrugzak. Gevolgd door een entourage van Evor-medewerkers die de campagne filmen of anderszins ondersteunen. Zo ging het de hele dag door München. Een merkwaardige campagne die niet alleen gezien kan worden als een reclamemaatregel voor de rugzak, maar ook bedoeld is om wat meer bewustzijn te creëren voor veiligheid in het fietsen – zowel op de weg als off-road.

Lees ook:   BIKE Transalp 2024: 5 redenen om dit jaar de Alpen MTB over te steken!
Beiden veilig op de fiets: Wolfgang met een airbag rugzak van Evoc en Sarah met veel luchtkussen.Foto: Thomas Marzusch

Beiden veilig op de fiets: Wolfgang met een airbag rugzak van Evoc en Sarah met veel luchtkussen.

We willen fietsen veiliger maken. De airbag is al tientallen jaren standaard in auto’s en heeft de ernst van verwondingen voor bestuurders sinds de introductie aanzienlijk verminderd. Op basis van onze ervaring in lawine-airbagonderzoek en onze knowhow op het gebied van bescherming, hebben we een product ontworpen dat fietsers uitgebreidere bescherming biedt bij een val en zo het woon-werkverkeer met de fiets veiliger maakt. – Holger Feist, mede-eigenaar en Managing Director Product bij Evoc

Evoc airbag rugzak: veel werk met TÜV certificaten

De Evoc had zijn airbagrugzak eigenlijk al gepresenteerd op Eurobike 2022 met een demonstratie van de luid knallende airbag en kondigde deze in 2021 aan. De Commute A.I.R. PRO 18 is echter pas sinds maart op de markt. Ondertussen moesten de ontwikkelaars van Evoc diverse TÜV-certificaten verzamelen. De uitdaging hierbij was dat deze beschikbaar zijn voor lawinerugzakken met airbags, maar niet voor wegverkeer, waarbij de airbag veel sneller moet worden losgelaten – namelijk in het korte moment – in dit geval binnen 0,2 seconden – tussen vallen en botsingen. Maar vooral omdat de beslissende impuls hiervoor wordt gegeven door een sensoreenheid en niet door mensen.

Hoe werkt de Evoc airbag rugzak?

De activering en deactivering van het airbagsysteem (ontwikkeld samen met MINERVA-AS GmbH) wordt uitgevoerd door de magnetische Fidlock-gesp op de borstband te sluiten. Een sensorsysteem dat via USB kan worden opgeladen, analyseert vervolgens de positie en positie van de rugzak tot 1.100 keer per seconde. Als de airbag daadwerkelijk wordt gebruikt, beschermt het grote luchtkussen de nek, schouders, sleutelbeenderen en borststreek – met andere woorden, precies de gebieden die bijzonder vaak gewond raken bij vallen tijdens het fietsen. Om dit te doen, verspreidt de airbag zich razendsnel vanaf de middelste bovenrand van de rugzak over de schouderbanden rond het bovenlichaam. Er zijn ritsen die met een klittenbandband bij de uitgang worden gesloten en opengaan door de kracht van het ontsnappende gas in de airbag.

Lees ook:   Cyclingworld Europe 2024: Programma en openingstijden
Beeld: NaN

Bovendien beschermt de Evoc Commute A.I.R. PRO 18 de wervelkolom met een rugbeschermer geïntegreerd in de rugzak (EN 1621-2; Niveau 2). Volgens Evac kan dit tot 80% van de impactkrachten verminderen die optreden bij een val. Fietsers moeten echter zeker een helm dragen, omdat dit de enige is die de beste bescherming voor het hoofd biedt.

Evoc Commute A.I.R. PRO 18: Na een ongeval metederusable

De Evoc airbag rugzak is gemaakt van gerecycled polyester en biedt naast de beschermingstechnologie voldoende ruimte voor alles wat vervoerd moet worden: hij is net zo geschikt voor de weekendtour als voor het woon-werkverkeer. Talrijke opbergvakken en een gevoerd laptopvak maken van de airbagrugzak een goede allrounder.

Het is ook logisch dat de Evoc airbag rugzak herbruikbaar blijft, zelfs na een ongeluk – alleen de inflator met de gaspatroon moet worden vervangen. Hiervoor heeft Evoc een omruilaanbod op haar website, inclusief recycling van de geactiveerde cartridge-eenheid. Als de verwijderbare rugbeschermer zichtbare schade heeft na een ongeval, wordt deze vervangen als onderdeel van de gratis crashvervanging.

De airbag zelf wordt – zolang deze in de herfst niet is beschadigd – eenvoudig langs de bedrukte lijnen teruggevouwen en terug in de rugzak gestopt.

Details van de Evoc Commute A.I.R. PRO 18 airbag rugzak

  • Inhoud: 18 l
  • Afmetingen: 18 x 30 x 53 cm
  • Materiaal: gerecycled polyester
  • Uitrusting: reflecterende elementen | Verstelbare bandjes | Draaggreep | Hip Belt Key Clip Lussen voor helmhouder | Voorvak
  • Toepassing: Woon-werkverkeer / fiets woon-werkverkeer, mountainbiken
  • Gewicht: 2150 g
  • Prijs: 990 Euro