Evil Epocalypse: extravagante e-enduro in de test – High-end Amerikaanse enduro’s

De high-lift Evil Epocalypse is een 29er fiets en een echt karakterhoofd. Zodra je begint te rollen, merk je de compacte zitpositie met een hoge voorkant. Ontspannen gaat het de beklimming in. Ook de gevoelige achterwielophanging maakt de rit comfortabel. Als het pad bergafwaarts afloopt, nodigt de Epocalypse u uit om te feesten. Beslist wendbaar en gretig om te springen, daagt het de ruiter uit om met het parcours te dansen. Met zijn korte frame slaat de e-bike liever haken dan doelbewust de ideale lijn te volgen. Het onderstel zorgt voor wat aanvoelt als oneindige veerweg en blijft toch erg poppy, geweldig! Dit maakt inlegzolen makkelijk.

Met zijn gemakkelijk te slikken landingsgestel maakt de Evil Epocalypse ook vervelende steenvelden onschadelijk, maar de compacte positie en de hoge cockpit beperken de soepelheid en rijveiligheid als je hem echt wilt laten lopen. De (te) lichte banden zijn te zwak voor enduro-terrein, maar ze bevorderen een levendige rijervaring op ondiepe paden. De fiets kan gemakkelijk op het achterwiel worden getrokken en door wortels in de lucht worden getild. Het hoge front en het compacte ontwerp werpen hun vruchten af.

Als je echter op zoek bent naar een nauwkeurig trailblad voor bepaalde runs, ben je beter af met de twee tegenstanders in onze vergelijking. De Epocalypse E-Enduro is met zijn korte staart en vlakke zithoek ook geen klimgeit. Als het echt steil wordt, verliest het voorwiel snel zijn voorsprong. Jammer: Het duidelijke geratel van de Shimano EP8-motor werd vergezeld door een kenmerkende batterij die rammelde tijdens grotere slagen. Als gevolg hiervan was onze testfiets extreem luid.

Lees ook:   Zonnebril 2023: 6 zelfkleurende fietsbrillen op de proef gesteld

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link