Enduro’s tot 4000 Euro: YT Capra 29 Core 2 in review

Eerst het goede nieuws: ook de Capra Core 2 is flink afgeprijsd en ligt met 2599 euro maar liefst 700 euro onder de normale verkoopprijs. Helaas zijn op dit moment alleen de randmaten beschikbaar. Ongeacht de uitrusting is de Capra erg populair en de fiets heeft ons ook in verschillende tests overtuigd. Vooral de intuïtieve bediening valt op, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Tijd om te wennen? Helemaal niet! Ga er gewoon op zitten en ga aan de slag.

Maar waarom is dat? Een blik op de geometrietabel laat zien dat de Capra vrij is van extremen en overal in het gemiddelde bereik zit. 63 graden balhoofdhoek, matig bereik en de wielbasis van de Enduro van Forchheim ligt er middenin. Bovendien werkt de Fox Performance-ophanging gevoelig en is deze grotendeels gemakkelijk te slikken. Pas als het er echt op aankomt, voel je de ietwat krappe veerweg van slechts 153 millimeter in directe vergelijking.

Qua gewicht is de YT een van de zwaarste fietsen in de vergelijking. Dat komt niet alleen door de uitrusting, maar ook door het aluminium frame, dat bijna vier kilo weegt. In het geval van de Maxxis-banden met een dun Exo-karkas voegt de Capra gewicht toe. Ook de snelle rubbersamenstelling wijkt af van de banden van de concurrentie. Goed bergop, maar voor enduro gebruik hadden we graag een betere lekbescherming en iets meer demping gehad.

Bergop is de YT een van de betere klimmers door de uitgebalanceerde zithouding en de aangenaam stille achterdriehoek, zelfs tijdens het trappen. Over het algemeen is de Capra zeer uitgebalanceerd en breedbandig.

Lees ook:   Nieuws uit de fietsindustrie: Fahrrad.de failliet - andere online retailers wankelen

¹Prijs plus kosten voor verpakking, verzending en reconciliatie indien van toepassing.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel staat los van de prijs. BIKE-beoordelingen: uitstekend (250-205 punten), zeer goed (204,75-170 punten), goed (169,75-140 punten), bevredigend (139,75-100 punten), met zwakke punten, onvoldoende.