Afwijkende kettinggeleider: meer dan alleen een kettinggeleider?

Of het nu gaat om trailbikes, all-mountains of enduro-fietsen – vlakkere geometrieën, meer veerweg en eersteklas vering geven moderne mountainbikes steeds meer downhill-mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat de aandrijflijnen ook kunnen voldoen aan de toenemende eisen van moderne fietsen, vertrouwen steeds meer fabrikanten op kettinggeleiders. De Deviate Chainguide houdt de ketting echter niet alleen op het kettingblad in geblokkeerd terrein, maar laat zich ook voelen op het gebied van duurzaamheid en geluid, aldus Deviate.

Zo wordt de Deviate Chainguard geleverd met geïntegreerde vetpoorten, afdichtende lipafdichtingen voor de poelie. Dit is bedoeld om de wrijvingsverliezen veroorzaakt door de extra poelie op afstand te houden en lawaai bij het trappen te voorkomen. De smeernippels zouden echter ook een positief effect moeten hebben op de levensduur van de kettingkast. Een voorgemonteerde (maar ook verwijderbare) bash-beschermer beschermt de ketting ook bij het raken van hoge terreinranden. De extra poelie verhoogt de kettingspanning onder de liggende achtervork, wat luid klappen van de ketting tegengaat.

De Chainguide is compatibel met bijna alle gangbare frameplatforms met ISCG-montage. Dankzij de verstelbare poelie is hij naast normale kettingbladen ook te combineren met ovale kettingbladen van 30 tot 36 tanden. Ook goed om te weten: als de poelie of bashbescherming de slijtagegrens overschrijdt, hoeft niet de hele kettinggeleider te worden vervangen. Dit komt omdat zowel de Bash Guard als de poelie los verkrijgbaar zijn en eenvoudig vervangen kunnen worden.

Lees ook:   Swatch Nines MTB: 2023 voor het eerst op het Green Hill Bikepark