Gravelbikes in review: De Focus Atlas 8.8

Als je naar het staafdiagram van de Focus kijkt, is de balans opvallend. De onopvallende Focus Atlas met “fully faired” kabels en kabels combineert sportieve verhoudingen en framestijfheid met een relatief laag gewicht. Met zijn slim geplaatste vaste punten voor bagage plus accessoires en de goede WTB-banden met mini-noppen zou het de Koga Colmaro Extreem Qua top allrounders, maar het stuur en de stuurpen zijn niet honderd procent slim gekozen.

De reeds uitstekende remhendels van de Shimano groepset samen met de 100 mm stuurpen en de brede boog van de Dropbar resulteren in een handpositie 25 cm voor het draaipunt, 20 tot 30% meer dan normaal. Op rechte stukken maakt het niet uit, maar bij slalom of smalle paden moet je de handvatten heel ver opzij bewegen om kleine radiussen te rijden. Zelfs in de stadsjungle kost deze tekortkoming punten. Met zakken Maar op tournee heeft dit ook voordelen, gewichten op de vork zorgden niet voor onrust in het rijgedrag, ook vanwege hun stijfheid met de dragerbevestigingen die qua rijfysica lekker laag zijn. Tuning potentieel!

Klein detail, groot effect – in zijn basissubstantie de meest uitgebalanceerde fiets in de carbonklasse, top voor lange afstanden, maar geen bochtenrover.

Lees ook:   Wiebke Lühmann in Marokko: 5000 kilometer naar Marrakech