E-MTB World Cup bij Keulen: WES maakt eerste stop in Duitsland

Een uur van scherpe actie, duels in een besloten ruimte, de hartslag op de limiet: Er zijn nog maar drie weken te gaan tot de E-Mountainbike World Cup in de Cross Country discipline wordt gehouden op 2 en 3 september elk op het Bielstein boscircuit in het Bergisches Land, dat bekend is van de motorcross.

“Bij mountainbiken beschrijft cross country eigenlijk precies het soort mountainbiken dat je in de Oberberg-regio gewend bent”, zegt Robin Hannes van organisator MSC Bielstein. “De schilderachtige omstandigheden worden gebruikt, zonder metersbrede sprongen zoals je die kent van benedenaf, maar heel dicht bij de natuur.”

De e-mountainbikeroute slingert zich een weg door het hele gebied rondom het bosparcours. Waar vroeger de toeschouwerspaden liepen, zijn de e-bikers nu op de weg. Doorspekt met een of twee obstakels in de vorm van stenen en wortels, wordt het parcours uitdagend onder competitieve omstandigheden, met extreme obstakels zoals de Wereldkampioenschappen in Les Gets of Glasgow maar is niet te verwachten.

De route is zo ontworpen dat deze in beide richtingen gebruikt kan worden. De races vinden plaats tegen de klok in op zaterdag en met de klok mee op zondag. “Uiteindelijk zal het afhangen van conditie en rijtechniek, vooral bergop”, zegt MSC-voorzitter Jörg Steinhausen.

Naast de professionele races zullen er ook amateurraces zijn en de inschrijving voor deze “E-MTB Fun Race”, die op beide dagen van het evenement zal plaatsvinden, is onlangs geopend. De MSC Bielstein is benieuwd uit welk gebied de starters zich gaan aanmelden. Het inschrijfportaal is te bereiken via de website van het evenement op www.waldkurs.de. Hier vind je ook alle informatie over de professionele wedstrijden van het weekend.

Lees ook:   Interview met Nat Ross: 5 vragen aan de Amerikaanse ex-prof over e-racing