E-MTB nieuwigheid 2023: Radon Render AL – E-Bike met Bosch Smartsystem onder de 4000 Euro

Radon heeft de geometrie en ophangingskinematica van het aluminium model overgenomen van de bekende carbonmodellen. De liggende achtervorken van de 29er fiets zijn vrij lang met 459 mm, het bereik is matig 465 mm in maat L. Met een vrij vlakke voorkant heeft de fiets een sportief karakter. De stuurhoek is 65,1 graden, de zithoek 75,1 graden. De wielbasis vermijdt ook extreme afmetingen met 1254 mm in maat L. De 150cc-voorvork in het Render AL 8.0-model heeft een iets steilere stuur- en zithoek. Dit helpt bij het klimmen en maakt de fiets bergafwaarts wat beter beheersbaar, wat in onze ervaring goed is voor de render.

Er zijn twee varianten van de nieuwe aluminium render. De Radon Render AL 7.0 kost 3999 Euro en is al in volle gang met de aandrijving. Bosch Smartsystem met 750 Powertube en Kiox300 display. De vering is afkomstig van Rockshox: 35 Silver R voorvork (160 mm veerweg) en Deluxe Select schokdempers. Schakelen doe je met Sram’s SX Eagle, remmen met Magura MT5 Thirty met vierzuiger remklauw vooraan en twee zuigers achteraan. Beide uitrustingsvarianten rollen op de Maxxis bandencombinatie van DHR II en DHF met EXO karkas.

Voor 4399 Euro de Radon Render AL 8.0 via de virtuele winkelbalie van het bonnse direct mail-orderbedrijf. Hier veren wekt een Marzocchi bommenwerper Z2 met 150 millimeter aan de voorkant en een Fox Float performance demper aan de achterkant. Met Srams NX Eagle is het circuit een variant van hogere kwaliteit. De Sunringle Düroc 37 systeemwielen zijn ook een update van het instapmodel.

Lees ook:   mountainbike routes drenthe

Source link