mountainbike handschoenen winter

Mountainbike handschoenen winter: de perfecte bescherming voor je handen

Als fervent mountainbiker weet je dat het belangrijk is om je lichaam goed te beschermen tijdens het fietsen. Naast een helm en beschermende kleding, zijn ook goede handschoenen van essentieel belang. Vooral tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de juiste handschoenen te dragen, zodat je handen warm blijven en je beter grip hebt op het stuur. In dit artikel lees je alles over mountainbike handschoenen voor de winter en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Waarom zijn mountainbike handschoenen belangrijk?

Mountainbiken is een sport waarbij je veel gebruik maakt van je handen. Je hebt je handen nodig om te sturen, te remmen en te schakelen. Daarbij komen je handen tijdens het fietsen in aanraking met verschillende elementen, zoals takken, stenen en modder. Goede handschoenen bieden bescherming tegen deze elementen en verminderen de kans op blaren en schaafwonden.

Ook zorgen handschoenen voor extra grip op het stuur. Tijdens het fietsen kan het stuur glad worden door bijvoorbeeld regen of zweet. Met goede handschoenen heb je meer controle over de fiets en kun je beter sturen.

Lees ook:   mountainbike dames

Waar moet je op letten bij de aanschaf van mountainbike handschoenen voor de winter?

Als je op zoek bent naar mountainbike handschoenen voor de winter, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

Warmte

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat je handen warm blijven tijdens het fietsen. Kies daarom voor handschoenen die gevoerd zijn en gemaakt zijn van materiaal dat warmte vasthoudt, zoals neopreen of fleece.

Waterdichtheid

Als je gaat mountainbiken in de winter, is de kans groot dat je in aanraking komt met regen, sneeuw of modder. Kies daarom voor handschoenen die waterdicht zijn, zodat je handen droog blijven en niet afkoelen.

Grip

Zoals eerder genoemd, is grip tijdens het fietsen van groot belang. Kies daarom voor handschoenen met een goede grip, zodat je meer controle hebt over de fiets en niet van het stuur glijdt.

Maat

Het is belangrijk dat je de juiste maat handschoenen kiest, zodat ze goed om je handen sluiten en niet afzakken tijdens het fietsen. Meet daarom je handen op voordat je handschoenen koopt en raadpleeg de maattabel van de fabrikant.

Welke soorten mountainbike handschoenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten mountainbike handschoenen verkrijgbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten handschoenen:

Korte vinger handschoenen

Korte vinger handschoenen zijn geschikt voor de zomermaanden of voor mensen die snel last hebben van zweterige handen. Deze handschoenen bieden bescherming aan de handpalm en hebben geen vingers, zodat je meer grip hebt op het stuur.

Lange vinger handschoenen

Lange vinger handschoenen zijn geschikt voor de wintermaanden of voor mensen die extra bescherming willen tijdens het fietsen. Deze handschoenen hebben lange vingers en zijn gevoerd, zodat je handen warm blijven en beschermd worden tegen de elementen.

Lees ook:   Roltraining: 7 redenen waarom dit het juiste moment is voor indoor cycling

Waterdichte handschoenen

Waterdichte handschoenen zijn geschikt voor mensen die veel in aanraking komen met water of modder tijdens het fietsen. Deze handschoenen zijn gemaakt van waterdicht materiaal en hebben een goede grip, zodat je handen droog blijven en je meer controle hebt over de fiets.

Gel handschoenen

Gel handschoenen zijn geschikt voor mensen die last hebben van trillende handen tijdens het fietsen. Deze handschoenen hebben een speciale gel-laag in de handpalm, die de trillingen opvangt en zorgt voor extra comfort tijdens het fietsen.

FAQs

Zijn alle mountainbike handschoenen geschikt voor de winter?

Nee, niet alle mountainbike handschoenen zijn geschikt voor de winter. Kies voor handschoenen die gevoerd zijn en gemaakt zijn van warm materiaal.

Zijn lange vinger handschoenen altijd waterdicht?

Niet alle lange vinger handschoenen zijn waterdicht. Let daarom bij de aanschaf op de specificaties van de handschoenen.

Kunnen mountainbike handschoenen in de wasmachine?

Ja, de meeste mountainbike handschoenen kunnen in de wasmachine op een lage temperatuur gewassen worden. Raadpleeg wel altijd het waslabel van de handschoenen.

Hoe meet ik mijn handen op voor de juiste maat handschoenen?

Meet de omtrek van je handpalm op het breedste punt, zonder je duim. Raadpleeg vervolgens de maattabel van de fabrikant om de juiste maat handschoenen te kiezen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn handschoenen langer meegaan?

Om ervoor te zorgen dat je handschoenen langer meegaan, kun je ze regelmatig schoonmaken en drogen na gebruik. Bewaar ze op een droge en koele plek en vermijd direct zonlicht.

Conclusie

Mountainbike handschoenen zijn de perfecte bescherming voor je handen tijdens het fietsen. Vooral tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de juiste handschoenen te dragen, zodat je handen warm blijven en je beter grip hebt op het stuur. Let bij de aanschaf van mountainbike handschoenen voor de winter op de warmte, waterdichtheid, grip en maat. Kies voor handschoenen die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en zorg ervoor dat je ze op de juiste manier onderhoudt.