E-fullys onder de 5500 euro: Specialized Levo Alloy in de test

De Specialized Turbo Levo is een van de meest gewilde E-MTB’s en heeft vaak indruk gemaakt in onze tests. Dit geldt echter vooral voor de dure carbonvarianten. Naast zijn topprestaties en innovatieve oplossingen staat de fiets ook bekend om exorbitante prijzen.

Voor 2023 hebben de Amerikanen aan deze stelschroef gedraaid. Het instapmodel met een aluminium frame is nu 500 euro goedkoper en bovendien met een grote 700 accu. Maar kan dit model ook in de praktijk overtuigend zijn?

De Specialized Levo Alloy heeft één ding gemeen met zijn koolstofvezelbroers: erop zitten en je goed voelen. Goede cockpit, logische bediening, comfortabele zitpositie. De Brose-motor duwt met het gebruikelijke vermogen en koppel. Het is ook de stilste rit in de testgroep.

Bergop helpt de onwrikbare stuwkracht over enkele belangrijke punten, wat technische beklimmingen gemakkelijker maakt. De fiets is echter geen klimexpert, omdat de voorkant actief belast wil worden op steile hellingen. Je hebt de echte aha-ervaring op het parcours. De Levo schiet superveilig over rumble passages en steile afdalingen. Er heerst hier bijna een endurogevoel.

Alleen de ietwat slappe Rockshox 35-vork remt de drang van de fiets om vol gas te gaan. Dit is meer merkbaar op deze krachtige fiets dan op de andere testkandidaten. Met zijn uitgebalanceerde geometrie en sterke banden moedigt de Levo je aan om wild te rijden.

Super: Ondanks de hoge rijveiligheid blijft de fiets relatief wendbaar en leuk. De Levo is echter pas echt in zijn element op veeleisende afdalingen en met een racy rijstijl.

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

Lees ook:   welke pedalen op mountainbike

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link