cube mountainbike maattabel

Cube Mountainbike Maattabel

Als je op zoek bent naar een nieuwe mountainbike, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een mountainbike die niet goed past, kan leiden tot ongemak en zelfs blessures. In deze gids bespreken we de Cube mountainbike maattabel en hoe je de juiste maat voor jou kunt vinden.

Waarom is de juiste maat belangrijk?

Het kiezen van de juiste maat mountainbike is essentieel voor een optimale rijervaring. Een te kleine fiets kan leiden tot ongemak in de rug, nek en schouders, terwijl een te grote fiets kan leiden tot problemen met de controle en stabiliteit. Een fiets die goed past, zorgt voor een betere controle, comfort en efficiëntie tijdens het rijden.

Hoe bepaal je de juiste maat?

De maat van een mountainbike wordt bepaald door de lengte van de berijder, de lengte van de benen en de persoonlijke voorkeuren van de berijder. De Cube mountainbike maattabel biedt een handige gids voor het bepalen van de juiste maat. Hieronder vind je de maattabel voor Cube mountainbikes:

Maattabel Cube Mountainbikes

Lichaamslengte Frame maat
155 – 165 cm 14 – 15 inch
165 – 170 cm 15 – 16 inch
170 – 175 cm 16 – 17 inch
175 – 180 cm 17 – 18 inch
180 – 185 cm 18 – 19 inch
185 – 190 cm 19 – 21 inch
190 – 195 cm 21 – 22 inch
195 – 200 cm 22 – 23 inch
Lees ook:   E-bikes onder de 3000 euro: de Decathlon B'twin LD920E Automatic

Meet jezelf op

Om de juiste maat te bepalen, moet je eerst jezelf opmeten. Meet jezelf op zonder schoenen aan en met de benen iets uit elkaar. Meet de afstand van de grond tot aan je kruis (de binnenbeenlengte). Dit geeft een goede indicatie van de frame maat die je nodig hebt.

Persoonlijke voorkeuren

Naast de frame maat zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de pasvorm en het comfort van de fiets. De hoogte van het stuur, de breedte van het stuur en de cranklengte zijn allemaal persoonlijke voorkeuren die kunnen worden aangepast om de fiets beter te laten passen.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik voor de juiste maat alleen mijn lichaamslengte meten?

Nee, je moet ook de lengte van je benen meten om de juiste maat te bepalen.

2. Kan ik de maattabel van een ander merk gebruiken?

Elk merk heeft zijn eigen maattabel, dus het is het beste om de maattabel van het specifieke merk te gebruiken.

3. Kan ik de fiets testen voordat ik hem koop?

Ja, het is altijd een goed idee om de fiets te testen voordat je hem koopt, vooral als je twijfelt over de maat.

4. Wat als mijn lengte tussen twee maten in zit?

Als je lengte tussen twee maten in zit, kun je het beste de kleinere maat kiezen als je een meer wendbare fiets wilt en de grotere maat als je meer stabiliteit en controle wilt.

5. Kan ik de fietsmaat aanpassen?

Ja, sommige aspecten van de fietsmaat kunnen worden aangepast, zoals de hoogte van het stuur en de breedte van het stuur. Een fietsenwinkel kan je helpen om deze aanpassingen te maken.

Lees ook:   bulls mountainbike

Conclusie

Het kiezen van de juiste maat mountainbike is essentieel voor een optimale rijervaring. Gebruik de Cube mountainbike maattabel als een handige gids om de juiste maat te bepalen op basis van je lichaamslengte en binnenbeenlengte. Vergeet niet dat persoonlijke voorkeuren, zoals de hoogte van het stuur en de breedte van het stuur, ook belangrijk zijn voor een goede pasvorm en comfort.