E-bikes tot 3000 euro: De Stevens E-Bormio in de test

Het uiterlijk van de Stevens E-Bormio is een succes: een aflopende bovenbuis en een licht gebogen stuur suggereren sportiviteit, terwijl ook de verende voorvork comfort suggereert. Het is gemakkelijk om sportief en ontspannen op de fiets te zitten, die je verleidt tot toeren met zijn geometrie die is geboord voor rechtuitstabiliteit. De verstelbare stuurpen zorgt voor een verstelbare houding, waardoor de Stevens E-Bormio ook in het dagelijks leven in goede handen is.

De lichtgewicht Shimano-motor harmonieert goed met de 10-speed derailleur en slaat ondanks het vrij lage koppel ook op beklimmingen een goed figuur. Het helpt ook om het wielgewicht laag te houden met een goede 23 kilogram en om op het vlakke te rijden – dankzij de gemakkelijke loop – soms zonder ondersteuning. De batterij van 504 wattuur is eenvoudig te verwijderen.

De in Hamburg gevestigde fietsfabrikant heeft altijd robuuste frames gebouwd met een hoge afwerkingskwaliteit. Wielen waarop je je comfortabel voelt – ook op het gebied van veiligheid: de voorremschijf heeft een diameter van 180 millimeter, wat hier scherp is. Met de 50 lux van de Trelock-koplamp is de verlichting nog steeds voldoende helder, zelfs voor nachtelijke tochten buiten de stad. Met 2799 euro is het echt een goede prijs-prestatieverhouding.

Lees ook:   Pinion MGU E1.12: De revolutionaire motor-versnellingsbak in de test