Cadeaus voor mountainbikers van 30 – 100 euro: Marc Strucken’s top 3

BIKE-redacteur Marc Strucken geeft geen vouchers weg met Kerstmis – ze zullen toch nooit worden ingewisseld. Daarom moeten zijn cadeaus voor fietsmensen dingen zijn die meteen leuk zijn. Hier zijn zijn top 3 kerstcadeaus voor mountainbikers van 30 tot ruim 100 euro.

Het is misschien een oud trauma dat BIKE-redacteur Marc Strucken bezighoudt: stel je voor dat het Kerstmis is en je kunt een cadeau pas na nieuwjaarsdag uitproberen, of alleen in het voorjaar, of – in het ergste geval – je moet het nog ruilen!

Met zijn top 3 kerstcadeaus voor fietsers kan dat niet gebeuren. Ze passen bij iedereen, zijn klaar voor gebruik en zullen nog lang na de kerst van pas komen!

Het fietsboek van Jan Wittenbrink

Het hoeft niet altijd actie te zijn met een fietscadeau. Je kunt ook tussen de duizenden trainingskilometers door op de bank gaan zitten en lezen. Maar dan, alsjeblieft, fiets lezen als de gloednieuwe Het fietsboek van auteur Jan Wittenbrink. Op meer dan 330 pagina’s staan – prachtig geïllustreerd – allerlei “leuke weetjes” en andere interessante weetjes over fietsen.

Het fietsboek van Jan WittenbrinkFoto: Marc StruckenHet fietsboek van Jan Wittenbrink

Met 40 euro lag de prijs net boven onze limiet van 30 euro, maar is niet te hoog, dus je kunt het boek als een goed cadeau geven aan dierbaren die van de fiets houden.

 • Nieuwe publicatie: 09.10.2023
 • Auteur: Jan Wittenbrink
 • Grootte: 21 x 27 cm
 • Folio: 330 pagina’s
 • Taal: Duits
 • ISBN: 978-3-946719-46-5
 • Prijs: 39,90 >> bijv. voor Amazone of Thalia verkrijgbaar

Fidlock Fidguard Twist Fles 590

De fietsflessen worden verzameld in het keukenkastje, gespreid volgens “ruikt nog lekker”, “ruikt zo” en “nog klaar voor gebruik in een mum van tijd”. Begin dit jaar kwam de nieuwe serie drinkflessen van Fidlock op de markt. Dat Sindsdien heb ik testmonsters gehad met Fidguard-apparatuur die continu in gebruik was En – zonder overdrijving – maar een paar keer gespoeld. De fabrikant belooft dat de flessen van BPA-vrij polyethyleen niet zullen stinken of rotten, zolang er alleen water in wordt gegoten.

Fidlock Fidguard Twist Fles 590Foto: Marc StruckenFidlock Fidguard Twist Fles 590

Maar zelfs met een iso-oplossing of simpele appelspritzer werkt dit verrassend goed als je de restjes niet dagenlang laat liggen, vooral in de zomer. Alleen met water heb ik tot nu toe geen geuralarm gehad – zoals bij veel andere flessen al na een paar maanden.

Details over de Fidlock Fidguard Twist Bottle 590 Fietsfles

Petzl NAO RL Koplamp

Petzl NAO RL KoplampFoto: Marc StruckenPetzl NAO RL Koplamp

De Reactive Lighting (zwarte lens op de lampkop) past ook de helderheid van de omgeving aan, bijvoorbeeld bij tegemoetkomende fietsers of onder straatverlichting, waardoor de brandduur wordt verlengd van 2 uur tot maximaal 24 uur bij het hoogste helderheidsniveau; volgens de instructies van de fabrikant. Met 1500 lumen heeft de Petzl NAO al behoorlijk wat vermogen en een uitgebalanceerde verlichting die een brede en een gerichte lichtbundel combineert. De rode LED op de batterij is ook praktisch om deze vanaf de achterkant beter zichtbaar te maken.in.

Details over de Petzl NAO RL koplamp

 • Lichtsterkte: 1500 lumen
 • Gewicht: 145 gram
 • Lithium-ion batterij 3200 mAh
 • Oplaadtijd: 3 uur en 30 minuten
 • Waterdicht: IPX4 (weerbestendig)
 • Prijs: 160 Euro Adviesprijs >> bijv. bij Bergvrienden beschikbaar