Cadeaus voor gravelfans: Sandra Schuberth’s top 3 voor Kerstmis voor 30 – 100 euro

WTF? Op het eerste gezicht zijn er hier geen bikepacking-producten, nogal atypisch voor mij. Maar als je beter kijkt, vind je:

1. Geen vuile kont meer

Eigenlijk staat alles al bovenaan. De Win Wing van Ass Saver is een minimalistisch spatbord voor iedereen die geen zin heeft in permanent gemonteerde spatborden. Even eenvoudig als geniaal, de Win Wing kan in een handomdraai aan de fiets worden bevestigd en geeft een schone kont. In de nieuwe versie, Win Wing 2, zitten zelfs twee kleine stukjes framebeschermingsfolie. En het spatscherm is nog robuuster dan de eerste versie.

2. Racefietspassen kunnen ook goed worden opgenomen in gravelbikepacking-tochten

De You, Me & Cycling-poster is een geweldige manier om ’s werelds iconische racefietspassen te ontdekken – en de passen aan te vinken die je al hebt gereden. Het is ontworpen door Anton, een van de twee gezichten achter You, Me en Cycling. Het tweede gezicht is Henri, op Instagram bekend als @henricyclinginparadise. De twee wonen in München en verkennen hun directe omgeving, maar ook verder weg gelegen racefiets- en gravelbestemmingen op de fiets. De poster met de 100 legendarische Alpenpassen is een project dat hen na aan het hart ligt en dat ze sinds kort te koop aanbieden.

3. Een waardebon?! Helemaal niet oncreatief

Iedereen die mij kent, weet dat ik moeilijk te inspireren ben met cadeaus. Ik weet het beste wat ik nodig heb en wat ik niet nodig heb – en daar heb ik speciale eisen voor. Je kunt dus snel een “greep in het toilet” riskeren als je me een set nieuwe grindbanden geeft – maar de verkeerde; of een paar handschoenen en zelfs sokken. En wat kun je doen? Dat klopt, de goede oude cadeaubon, bijvoorbeeld van Rose. Hoewel niet helemaal origineel, zorgt hij ervoor dat hij of zij perfect is met het cadeau, omdat de ontvanger de productselectie in eigen hand heeft. Voor mij is een cadeaubon dus een geweldige optie, wat mijn ouders en grootouders ook al vroeg begrepen.

Lees ook:   9 fitnessoefeningen: Fit en sterk het nieuwe fietsseizoen in

En nu: Veel plezier met geven