E-Bike Olympia Hammer: Italiaanse E-Enduro met exotische motor

Menig merk heeft al naam gemaakt met een brute e-enduro. De Olympische Spelen horen daar niet bij. De Italiaanse adellijke smederij is een van de meest traditionele fietsbedrijven ooit en bouwt sinds 1893 voornamelijk weg- en langlauffietsen. In 2020 maakten de Italianen echter naam met een batterij van 900 wattuur en namen ze ook e-bikes met een langere slag op in het programma, dat weinig aandacht kreeg op de Duitse markt. Daar kan met de nieuwe E-MTB Fully verandering in komen. Olympia presenteert: de hamer.

Afgezien van de voor de hand liggende ophef – deze e-bike heeft eigenlijk alles. Olympia combineert een full carbon frame met 170 millimeter veerweg met een exotische Oli-motor en een dikke batterij van 900 wattuur. Moderne geometrie en korte liggende achtervorken suggereren een leuke handling.

Olympia hamer: 170 mm // 29/27,5 inch // Oli Edge motor (90Nm) // 900 wattuur.Foto: Fabrikant

Olympia hamer: 170 mm // 29/27,5 inch // Oli Edge motor (90Nm) // 900 wattuur.

Alle feiten over de Olympia Hammer

  • Motor: Oli Edge (90 Nm)
  • Batterij: Powernine, 900 Wh
  • Veerweg: 170 mm
  • Wielmaat: MX-Mix (29″ voor, 27,5″ achter)
  • Frame: Volledig carbon
  • Gewicht: n/a
  • Prijzen: n.v.t.
  • Maten: S/M, M/L, L/XL

De Oli Edge aandrijving: 90 Newton meter en 900 wattuur

De Oli Edge-motor moet 90 Newtonmeter en tot 400 procent ondersteuning leveren. Dankzij 900 wattuur moet er toch een behoorlijk bereik geboden worden. We kijken uit naar een eerste test.Foto: Fabrikant

De Oli Edge-motor moet 90 Newtonmeter en tot 400 procent ondersteuning leveren. Dankzij 900 wattuur moet er toch een behoorlijk bereik geboden worden. We kijken uit naar een eerste test.

De Oli Edge-motor wordt aangedreven door de eigen batterij van 900 wattuur, die klassiek naar voren is gevouwen vanaf het volledige carbon chassis. Over full carbon gesproken: Olympia modelleert het hele frame, inclusief de rocker, van koolstofvezel. Dit moet niet alleen de vorm organisch houden, maar vooral het gewicht laag en de stijfheid hoog.

De geometrie van Olympia Hammer: Modern met korte liggende achtervorken

Qua geometrie vertrouwt Olympia op moderne waarden voor zijn Hammer E-MTB die passen bij de Mullet-opstelling met een groot 29-inch voorwiel en een klein 27,5-inch achterwiel. De stuurhoek van 64 graden is state-of-the-art voor een 170 millimeter enduro, de zithoek groeit mee met de framematen en ligt tussen de 77 en 78 graden.

Gelukkig is alleen de geometrietafel van de Olympia Hammer een beetje cryptisch. Met korte liggende achtervorken (C), korte zadelbuis (A1), groeiende zithoek (F) en vlakke stuurhoek (E) snijdt de fiets verder een prima figuur. Alleen de trapas (K) is vrij hoog.Foto: Fabrikant

Gelukkig is alleen de geometrietafel van de Olympia Hammer een beetje cryptisch. Met korte liggende achtervorken (C), korte zadelbuis (A1), groeiende zithoek (F) en vlakke stuurhoek (E) snijdt de fiets verder een prima figuur. Alleen de trapas (K) is vrij hoog.

Opvallend: de Hammer E-Fully vertrouwt op korte 438 of 443 liggende achtervorken, wat een wendbaar weggedrag belooft. De geometrie kan eenvoudig worden aangepast via flip-chip in de schokdemper. De fiets is alleen verkrijgbaar in drie maten, het bereik is 439, 470 en 500 millimeter.

Het chassis: stabiel in slag en duurzaam

Als het gaat om chassisontwerp, hecht de Italiaanse fabrikant Olympia veel belang aan schommelvrij bergop rijden. Een anti-squat iets boven de 100 procent zou de fiets dus stabiel moeten houden in de slag, maar kan wel wat gevoeligheid in tractie kosten. Bergafwaarts, de Viergelenker progressieve veren om voldoende tegendruk te bieden en de installatie van een stalen veerdemper mogelijk te maken. Dubbele lagers in de achterdriehoek en een Superboost-as moeten zorgen voor stijfheid en duurzaamheid op de E-Enduro-hamer.

Lees ook:   Lage instap: De Victoria Avyon 5S in review
Het chassis van de Olympia Hammer moet stabiel zijn in de slag en schitteren met progressiviteit. Dubbele lagers op het belangrijkste scharnierpunt en Horst-Link verhogen de duurzaamheid van de brede achterdriehoek met 157 millimeter Superboost-afmeting.Foto: Fabrikant

Het chassis van de Olympia Hammer moet stabiel zijn in de slag en schitteren met progressiviteit. Dubbele lagers op het belangrijkste scharnierpunt en Horst-Link verhogen de duurzaamheid van de brede achterdriehoek met 157 millimeter Superboost-afmeting.

Qua uitrusting vertrouwt Olympia op het enige model dat tot nu toe is getoond op een Rockshox Ultimate-ophanging met Zeb en Superdeluxe, E-Deemax-wielen van Mavic en vrij goedkope maar functionele 12-versnellingsbakken van de Sram SX- en GX-plank. Naast het Selle Italia zadel zorgen beproefde Mazza/Martello banden van Vittoria en de testwinnaar rem Formule Cura voor Italiaanse flair.

Een officiële prijs is nog niet verkrijgbaar, bij twee online dealers staat de fiets vermeld met 7692 euro. Gezien de grote accu, het bovenchassis en het full carbon frame zou dat best eerlijk zijn.

Source link