Diamant Rubin Legere: Licht en sportief – toerfietsen op de proef gesteld

Zo’n opstelling zie je niet zo vaak, zeker niet in de sportklasse. De basis van de Ruby is een zeer licht en dankzij groot volume en/of dwars ovaal buizen, zeer stijf aluminium frame en vork; Als je kijkt naar reach en stack waardes, dan staat de fiets op hetzelfde niveau als Rose en Koga, maar zit je er veel meer rechtop op. Dankzij de kabeltunnel en de spacers boven de balhoofdbuis en het stuur dat behoorlijk omhoog gaat, wordt het sportieve frame meer een stadsfiets met extreem wendbare en dynamische rijeigenschappen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om vooruit te komen en snel door de binnensteden van de republiek te manoeuvreren, maar de enorme cassette en het recordbrekende laadvermogen met een maximaal systeemgewicht van 136 kilo willen bijna worden gepakt en door het land worden getrapt.

In tegenstelling tot echte stadsfietsen kun je gebruik maken van de Diamant Robijn Het is zelfs vrij gemakkelijk om in het wiegpedaal te rijden, omdat de handvatten relatief hoog zijn, maar niet zo dicht bij het lichaam. Zo rechtop staat de biomechanica een beetje te lijden als je heel hard ingrijpt, maar je kunt dit omzeilen door optimaal gebruik te maken van het brede scala aan overbrengingsverhoudingen. Van de elf tandwielen zul je er in het dagelijks leven waarschijnlijk maar zeven of acht gebruiken, en zelfs dan zou je de ene of de andere tussenmaat op de berg kunnen wensen. Je kunt (bijna) overal opstaan, maar de setup is niet perfect voor klimmen en zeer sportief fietsen. Maar dat is zelden wat je wilt in de houderij, dus de mix past tot nu toe redelijk goed, inclusief de verkeersapparatuur.

Lees ook:   Shimano EP801 review: meer vermogen voor de Shimano e-bike motor

Als enige fiets in de test wordt hij geleverd met volledige verkeersuitrusting, dus hij zou tot 14 kilo moeten wegen. Dit feit classificeert de Rubin nog meer als een stadsauto en een lichte comfortabele reisfiets. Nog opmerkelijker is de strakke kabelgeleiding, gezien de extra elektrische bedrading die de fiets moet verbergen. In het geval van de hydraulische leiding aan de voorkant overdreef de monteur het een beetje met de lengte. Zo’n opgeruimde look is zeldzaam bij retrofitlampen, platen en balken.

Was het al moeilijk om het genre sportmotor te definiëren, met deze combinatie van dynamiek en comfort kunnen we geen woord bedenken voor de Diamant Ruby – semi-sportfiets misschien? Als je geen zin hebt om op een elektrische fiets te rijden, maar tegelijkertijd geen energie wilt verspillen aan een zware stads- of trekkingfiets en ook van het snelle stuurgedrag houdt, zelfs met een belasting van het stuur of de vork, kun je met deze fiets veel geld besparen en ben je net een paar tienden langzamer.

MYBIKE-tip: Stad/dagelijks leven 1/2024

*SR-quotiënt: berekent de verhouding tussen hoogte en lengte van het frame; Hoe hoger de waarde, hoe langwerpiger de geometrie