De fietsen van de profs: James Shirley’s Vitus E-Escarpe

James is een zwerver van enduro-racen en een echte levensgenieter: Nog voor de start van de EWS toerde James in zijn busje door Europa en was enthousiast over de eerste massastart downhill-races zoals de Megavalanche. Met de start van de EWS werd de Schot een professional. James vocht zich een weg naar de top. In het fabrieksteam voor Radon en later voor Rose bouwde hij een hechte band op met de Duitse verladers en sinds dit jaar rijdt James voor Vitus Bikes. Tevens een afzender, die in Duitsland wordt gedistribueerd door Fahrrad.de.

Sinds dit jaar racet Shirley in de E-EDR races. Voor hem is het de perfecte stimulans om zijn avontuurlijke geest en verlangen naar racen uit te leven. Dankzij de motor is James nu in staat om nog verder de top te bereiken en zijn ervaringen te delen via een Instagram-account dat de moeite waard is om te bekijken. En als hij geen startnummer op het stuur heeft? Daarna maakte James zijn eigen films en was hij voornamelijk verantwoordelijk voor de aanleg van de afdaling voor de Wereldkampioenschappen in zijn woonplaats Fort William.

In plaats van de Enduro E-Sommet vertrouwt James op de E-Escarpe trailfiets. Met slechts 150/140 millimeter heeft hij minder veerweg, maar langere liggende achtervorken en kan hij worden bereden met een 29-inch achterwiel. Ideaal voor racen en snelle rechtdoorgangen. Om van de trailfiets met een korte slag een raceklare e-enduro te maken, heeft de James wat trucjes uitgehaald. Een vork van 170 millimeter zorgt voor soepelheid aan de voorkant, terwijl een langere schokdemper met 65 millimeter veerweg zich aan de achterkant bevindt. De vijf millimeter extra ten opzichte van de standaard schokdemper verhogen de veerweg aan de achterkant tot 152 millimeter, terwijl er toch voldoende bandenspeling op het frame is. James rijdt iets meer doorzakken (35%) om de trapashoogte ondanks de 170 vork relatief laag te houden.

Lees ook:   Gravelbikes in de test: De Argon 18 Grey Matter

Om gewichtsredenen vertrouwt James ook op het smallere 36-chassis in de vork in plaats van de dikke Durolux 38. Door het extra gewicht levert dit voordeel op bergop en natuurlijk op snelle passages. De fiets is echter waarschijnlijk wendbaarder en evenwichtiger met de ingebouwde Durolux 36. Het is een trend die James voortzet met lichtgewicht Crossmax wielen van Mavic. Deze moeten de fiets meer wendbaarheid geven in vergelijking met de duurzamere Deemax en ook goed bestand zijn tegen lange races, afgezien van ernstige rijfouten. Omdat de achterste driehoek behoorlijk progressief is, rijdt James op een bijzonder lineaire Suntour-schokdemper zonder volumeafstandhouders. De fiets wordt aangedreven door de nieuwe Shimano EP801. Hierdoor heeft de fiets meer vermogen dan zijn voorganger, de EP8, maar de Shimano is nog steeds een van de zwakkere kandidaten op de grid. Daarom rekent James zichzelf niet bepaald tot de favorieten op de Power Stages.