Marin Rift Zone E: De Marin trailbike krijgt e-power

Zo werd de veerweg geschroefd van 130 naar 140 mm. Alle drie de nieuwe Rift Zone E-modellen zijn uitgerust met het beproefde 4-MultiTrac aluminium frame. De twee modellen E2 en E1 leveren een batterijvermogen van maximaal 630 wattuur stuwkracht, maar het basismodel Rift Zone E is ook al uitgerust met een batterij van 504 Wh – met de mogelijkheid om te upgraden met een grotere batterij. De standaardversie van de E2- en E1-modellen wordt ook geleverd met CushCore-inzetstukken en tubeless-banden.

Marin belooft een zeer goede prijs-prestatieverhouding voor het basismodel van zijn E-MTB-serie. Voor de verende voorvork en schokdemper heeft Marin het basismodel een Rockshox 35 Silver verende voorvork en een X-Fusion schokdemper gegeven. De aandrijving is een robuuste 10-speed Shimano Deore en de Shimano Steps EP6 dient als motor. In de standaardversie is hij verkrijgbaar met een vermogen van 504 Wh – maar optioneel kan hij worden opgewaardeerd naar 630 Wh. Qua prijs is het model in vergelijking verkrijgbaar voor net geen 5.000 euro.

Op het middenveld en geprijsd op net geen 5600 euro, nestelt de Marin Rift Zone E1 zich. Het frame is ook, net als bij het basismodel, een 4-Multi-Trac aluminium frame. Naast de Rockshox Pike verende voorvork en een Deluxe Select+ schokdemper is er echter een Shimano Deore 11-speed aandrijflijn en de grotere 630 Wh accu als standaarduitrusting. De Rift Zone E1 wordt ook aangedreven door de nieuwe Shimano Steps EP6. Als toegift voegt Marin de CushCore-bandeninzetstukken en een tubeless-kit toe.

Met de Marin Rift Zone E2 bieden de Californiërs naar eigen zeggen ook een high-end E-MTB aan die is uitgerust met hoogwaardige componenten. Voor net geen 6900 euro is er een Fox 36 Performance Elite verende voorvork en een Fox Float X Performance Elite schokdemper. In tegenstelling tot de E- en E1-modellen krijgt de E2 een krachtige Shimano Steps EP8-motor – ook met een 630 Wh-batterij. De 11-speed aandrijflijn is voorzien van Shimano XT componenten. Ook de remmen zijn een statement: Marin vertrouwt op de hydraulische TRP DH-R EVO met 4 zuigers.

Alle drie de modelvarianten van de nieuwe Marin Rift Zone E e-trailbike zijn uiterlijk vanaf mei leverbaar. Als het gaat om geometrie, houdt Marin zich op de vlakte – we bieden waarden wanneer ze beschikbaar zijn.

Source link