Cube Two15 HPC review: precisiewapen van Danny Hart

De Two15 heeft veel uitersten op het datasheet: hoogste stack- en BB-valwaarde, breedste stuur, lichtste gewicht met de lichtste wielen. Bam! De apparatuur laat niets te wensen over. Net als bij de testcompetitie kan ook hier de stuurhoek iets worden vergroot.

Erop zitten en je goed voelen? Nee. De Two15 is even wennen. Tegelijkertijd staat de rijder lekker diep in het wiel. Na de eerste paar testronden hebben we de voorkant verlaagd voor meer druk op het voorwiel. Daar zijn we veel beter mee omgegaan. Op de 99 Jumpline ontwikkelde de progressieve staart veel pop, hoewel het weggedrag de “freeriders” Canyon en Transition niet helemaal kon bijbenen. Kwam dat door het lange hoofdframe?

Op de DH-baan stuurt de fiets precies, voelt stijf aan en duwt erg goed. Het onderstel geeft veel tegendruk en hunkert naar voortstuwing, maar ontwikkelde merkbaar minder comfort op snelheid en verplaatste zijn reserves niet. We voelden ons dus sneller en veiliger met de Propain, Specialized en Mondraker flubber boxen. Zelfs toen we het chassis zachter maakten, veranderde er niet veel aan het karakter van de fiets.

Voor het SLX-model wordt 2000 euro minder betaald. Hiervoor moet je het doen zonder de Fox Factory ophanging, afgeremd met MT5 remmen van Magura en versneld met GX aandrijving. Volgens de fabrikant weegt de 3999 Euro Two15 16,7 kilo.

Het getal (maximaal 10 punten) weerspiegelt de algemene indruk van de testers en is geen optelling van de prestatiepunten.

Lees ook:   Steffi Marth's MTB Supertrail: Vertigo – een duizelingwekkende test van moed in Verbier